Анализе спровођења надлежности локалне самоуправе у области спорта

Почетак » Анализе спровођења надлежности локалне самоуправе у области спорта » Актуелно » Анализе спровођења надлежности локалне самоуправе у области спорта

Стална конференција градова и општина-Савез градова и општина Србије спроводи истраживање у циљу израде Анализе спровођења надлежности локалне самоуправе у области спорта. Тим поводом, данас је одржан састанак у Ваљеву са запосленима који се баве питањем спорта, као и представницима Спортског савеза Ваљева и тима СКГО.

Чланови тима СКГО су били др Јасмина Танасић, шеф Одељења за друштвене делатности, Маја Кнежевић Ромчевић, секретарка Одбора за образовање, културу, спорт и омладину, доцент др Драган Атанасов, продекан за науку Факултета за спорт Универзитета „Унион- Никола Тесла“ и Слободан Хранисављевић из Спортског савеза Србије.

Они су разговарали са чланом Градског већа проф. др Мирољубом Ивановићем и његовим сарадницима из области спорта.

У Ваљеву, који је изабран као репрезентативни узорак, разговарано је о процени капацитета локалних самоуправа за обављање надлежности у области спорта, са посебним фокусом на финансирању, као и на подршку коју Министарство омладине и спорта, Спортски савез Србије и Стална конференција градова и општина треба да пруже локалним самоуправама у наредном периоду.