Анђелка на Европском првенству

Почетак » Анђелка на Европском првенству » Вести » Анђелка на Европском првенству
На предстојећем Европском сениорском првенству у пливању које се одржава од 10. до 14. децембра у Истанбулу у Турској, учествоваће и пливачица ваљевског клуба „Валис“ Анђелка Петровић. Говорећи о предстојећем такмичењу, на коме се од Анђелке очекује добар резултат, Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника града Ваљева и председник Комисије за спорт, на данашњој конференцији за новинаре, осврнуо се на услове у којима тренирају млади врхунски спортисти града Ваљева и најавио скоро решавање примарног проблема-изградње затвореног базена.
 
„Чланови Градског већа ће на сутрашњој седници разматрати предлог да се започну радови на изградњи затвореног базена у Спортско рекреативном центру „Петница“ и ми очекујемо да ће тај предлог бити прихваћен“, рекао је Милутиновић.“Надамо се да ћемо успешно затворити ову финансијску конструкцију и најкасније у наредне две године успети да завршимо базен, који је преко потребан не само пливачком и ватерполо клубу, већ свим грађанима Ваљева, а посебно деци“.
 
Узимајући у обзир чињеницу да су ваљевски пливачи и ватерполисти  у зимском периоду свих ових година користили за тренинге затворени базен у Бањи Врујци који је тренутно ван употребе и у  лошем стању, град Ваљево је из градског буџета са позиција намењених спорту, определио 300.000 динара за хитну санацију овог објекта. „На тај начин  наши спортисти неће морати да путују свакодневно чак до Лазаревца или Београда због тренинга, а заузврат  менаџмент хотела у Бањи Врујци обезбедиће им да несметано тренирају и обављају припреме за такмичења све док град не заврши изградњу затвореног базена“, нагласио је Милутиновић.
 
Оцењујући да је и поред лоших услова за припреме, на тренинзима постизала добре резултате на 50 и на 100 метара, Анђелка Петровић је на данашњој конференцији за новинаре нагласила да у краулу који је њена најбоља дисциплина очекује да обори лични рекорд или бар да га понови. „Не очекујем да се у Турској пласирам у полу-финале или у финале, јер сам најмлађа такмичарка у тиму и једна од најмлађих такмичарки на Првенству, а такође знам да ће конкуренција бити јака. С обзиром на то да је ово сениорско првенство, а ја сам јуниор, нисам оптерећна пласманом, већ само што бољим временом које ћу испливати“, рекла је Анђелка.
 
На данашњој конференцији за новинаре говорили су и Горан Марковић, председник Пливачког клуба „Валис“ и  Владимир Бошковић, тренер Анђелке Петровић и тренер у пливачкој репрезентацији Србије, који је овом приликом нагласио да је улазак Анђелке у репрезентацију Србије велики успех. „Анђелка је тек на почетку своје каријере и најмлађи је члан пливачке репрезентације Србије. Ми очекујемо да њена каријера има и даље позитиван резултатски тренд, а кад наврши 21 годину, надамо се врхунским резултатима“, оценио је Бошковић и још једном истакао да су се наши млади талентовани спортисти у протеклом периоду суочавали са великим проблемима због чињенице да Ваљево нема затворени базен.    

Leave a Comment