Апел грађанима да чисте канале испред својих кућа

Почетак » Апел грађанима да чисте канале испред својих кућа » Вести » Апел грађанима да чисте канале испред својих кућа
Од јутрос је поново на снази ванредна одбрана од поплава, због пораста водостаја на реци Колубари, након кише која је ноћас падала. Ноћас је пало 20 литара кише по метру квадратном, али се ситуација брзо стабилизовала. Водостај на Колубари је у опадању и износи 170 цм, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације града Ваљева у ужем саставу, која је јутрос одржана.
 
Са ове седнице је упућен и апел грађанима да чисте канале испред својих кућа и дворишта. Учешће грађана ће помоћи у спречавању изливања воде на њихова имања, али ће помоћи и јавним предузећима, чије екипе не могу да делују на свим местима у исто време.
 
Градоначелник Станко Терзић и заменик градоначелника Жарко Ковач су са представницима јавних предузећа, ватрогасно-спасилачком службом, предузећем „Ерозија“, као и са иснпекцијским службама анализирали тренутну ситуацију и закључили да у граду и околини нема озбиљнијих проблема, након ноћашње кише.
 
Последње падавине нису нанеле никакве штете радовима на санацији корита реке Колубаре, рекао је Ђорђе Малешевић, из предузећа „Ерозија“.
 
Наложено је да све службе буду у приправности, јер се наредних дана најављују нове падавине. Ситуација се даноноћно прати и јавност ће бити благовремено обавештена о свим плановима и дешавањима, речено је на седници Штаба за ванредне ситуације.

Leave a Comment