Апликација Walk’n’Smile, Пројекат City Walk

Почетак » Апликација Walk’n’Smile, Пројекат City Walk » Актуелно » Апликација Walk’n’Smile, Пројекат City Walk

У оквиру пројекта City Walk, у којем Град Ваљево учествује као партнер, урађена је апликација за мобилне уређаје Walk’n’Smile zа подстицање ходања у градовима. Апликација је доступна корисницима. Заснована је на традиционалном бројачу корака (заједно са апликацијом Google Fit), а употпуњена је разним узбудљивим функцијама, које кориснику приближавању ходање и чине га забавнијим. Користећи напредне технологије, можете креирати и занимљиве фотографије. Корисник може прошетати градом са егзотичним животињама (лав, зебра, жирафа, ној…) и славним особама (Алберт Ајнштајн, Роналдо, Чарли Чаплин, Битлси…).

Aпликација такође подстиче ходање односно пешачење путем занимљивих и информативних садржаја на тему одрживе мобилности. Корисник тако може да измери број корака и упореди пређену удаљеност са дужином светски познатих рута као што су Рута 66 (Route 66) или Tour de France, упоређујући уштеду новца и емисије угљеника (ЦО2) у односу на коришћење аутомобила, израчунавање потрошених калорија и оцену проходности вашег града. Апликација је доступна за кориснике оперативног система Андроид и ИОС и локализована је на српски језик.

Више информација о апликацији је доступно на: https://rri.hu/citywalk/sources

Апликација се може преузети путем следећих линкова:

Google play продавницаhttps://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mineroit.walknsmile&hl=sr

App store: https://itunes.apple.com/hu/app/walk-n-smile/id1450613688?l=hu&mt=8

 
Фотографија „Ход са жирафом”, креирана је помоћу апликације Walk’n’Smile и победила је на фото конкурсу Дунавског Транснационалног програма. Фото: First Hungarian Responsible Innovation Association (RRI.HU)

Упутство за брзу инсталацију:

Прво идите на Goole Play продавницу и прво инсталирајте Google Fit aпликацију (ако је већ немате).

Затим инсталирајте апликацију Walk’n’Smile из Play продавнице.

Након тога попуните улазне податке (можете једноставно да их извадите из Google налога).

И почните је користити.

Апликација је тренутно у фази тестирања.