Арт фест од 1. до 4. јуна

Почетак » Арт фест од 1. до 4. јуна » Актуелно » Арт фест од 1. до 4. јуна

Први интернационални арт фест одржаће се од 1. до 4. јуна у Ваљеву и означиће почетак Ваљевског културног лета. На овом фестивалу ће учествовати уметници из Ваљева и других градова у Србији, као и гости из иностранства: Словеније, Македоније, Румуније, Црне Горе и Словачке.

Концепт Арт феста је промоција ваљевских уметника, са посебним освртом на младе уметнике и размену искустава са уметницима из иностранства, као и представљање значајних страних уметника. Такође, циљ је и повезивање ваљевских установа културе, које ће, између осталог, представити своју издавачку делатност. То су Матична библиотека, Народни музеј, Међуопштински историјски архив, Модерна галерија и Интернационални уметнички студио „Радован Трнавац Мића“. У програму ће учествовати ученици Музичке школе „Живорад Грбић“.

Књижевни, ликовни и музички програми ће се одвијати у Центру за културу и у Библиотеци.

На отварању, у четвртак 1. јуна у 19 часова у Центру за културу, биће представљена проза значајних ваљевских књижевника Славена Радовановића и Божина Јаневског.

Програмски савет Првог интернационалног арт феста чине председник Дејан Богојевић, члан Градског већа задужен за културу, помоћник градоначелника Мирослав Пимић, мр Милена Милисављевић, професорка срспког језика и књижевности, књижевник Божин Јаневски и Весељко Белушевић из Центра за културу.

Организатори Арт феста су Центар за културу, Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“ и Музичка школа „Живорад Грбић“, а покровитељ је Град Ваљево.