Асфалт и у засеоку Бошковићи у Причевићу

Почетак » Асфалт и у засеоку Бошковићи у Причевићу » Актуелно » Асфалт и у засеоку Бошковићи у Причевићу

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима обишао је село Причевић упркос лошим временским условима. У овом селу асфалтирано је 1,3 километра пута у засеоку Бошковићи. Извођач радова је Предузеће за путеве Ваљево.

„Не одустајемо ни поред оваквог времена са асфалтирањем сеоских путева. У засеоку Бошковићи завршено је 1,3 километра пута, са овог последњег тендера за асфалтирање сеоских путева, што је негде око 7 милиона динара. Као што вам је познато целе године обилазимо путеве које смо урадиили и за које смо одвојили негде око 62 милиона за асфалтирање сеоских путева. Мислим да је то прилично солидна цифра и да је издвојено доста средстава. У овој години урађено је 10 километара и 177 метара сеоских путева. Остало је још да завршимо пут у Ваљевској Каменици, надам се да ће нас време послужити и да ћемо идуће недеље и то завршити. Тако да смо за ову годину, све укупно са Владом Републике Србије, урадили преко 51 километар асфалта на територији града Ваљева. Наравно у то убрајам и радове које је изводило  ЈП „Путеви Србије“ , пут Белег-Богдановића брдо, пут према Пецкој, део дуплих трака, у Збрдици 7 километара, заселак Росићи. Видели сте да су урађене и градске улице, Владе Зечевића и Нушићева. Приликом реконструкције улица урађена је и реконструкција водоводне мреже. Надам се да ћемо идуће године наставити истим темпом. Очекују нас и велике инвестиције када је у питању индустријска зона и улице Мирка Обрадовића и Вука Караџића, али свакако што се тиче асфалтирања сеоских путева, нећемо стати, ићи ћемо поступно као и ове године“, истакао је градоначелник.

Мештани су у разговору са градоначелником исказали своје зљадовољство брзином и квалитетом радова и истакли да село Причевић тежи модернизацији и да је асфалт први корак ка томе.

„Могу да кажем да нам овај асфалт много значи, имамо успоне где нам је вода стално односила пут и баре су се стварале, било је тешко функционисати и деци је био отежан одлазак у  школу. Камион за млеко долази сваког дана а пут је био неприступачан. Годишње се произведе око 80 до 100 тона воћа и асфалтирање овог пута ће олакшати одвоз тог воћа. Надамо се да ће у нашј МЗ и идуће године бити још оваквих путева и да ће Причевић бити савремено село“, рекао је мештанин Зоран Бошковић.