Асфалт стигао пре имена улице у Петници

Почетак » Асфалт стигао пре имена улице у Петници » Актуелно » Асфалт стигао пре имена улице у Петници

Лепо време омогућило је наставак грађевинске сезоне и радови на асфалтирању улица и путева у ваљевском крају су у пуном јеку. У Петници, на Смрдану су данас грађевинске машине и радници. Улица која још увек нема ни име и која је наставак главне Рајковачке улице, данас је добила асфалт. Асфалтира се 110 метара у овој улици у којој се налази 11 кућа и у којој живи доста деце и старијих људи.

Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима, чланом Градског већа проф. др Мирољубом Ивановићем, замеником председника Скупштине Михаилом Милутиновићем и одборницима Миланом Гајићем и Александром Ранковићем, обишли су и ове радове и разговарали са мештанима.

„Ова градска влада је решила да предузмемо све што је у нашој моћи да се овакве ствари више не догађају и да и ови људи који живе на периферији града, живе у нормалним условима. Летос је урађен асфалт до базена у Петници, а то је урадила Република. То је крупна инвестиција која се наставља. Раде се тренутно клизишта у селима Пауне и Клинци. Мионички део до Богдановића брда је већ асфалтиран. Веома одговорно се односимо према инфраструктури која се налази ван градског језгра и желимо да сви имају једнаке услове, колико је то могуће. У плану је и пројекат бициклистичке стазе до Петнице, али ћемо видети како и на који начин ћемо то урадити. Углавном, оно што је до нас, урадили смо у оној мери у којој нам је то време дозволило. Доста кишних дана, проглашење ванредне ситуације на појединим деловима територије Ваљева је успорило радове, али настављамо пуном паром. Нисмо од оних који долазе само пред изборе и пред изборе асфлатирају, носећи пун џак обећања и мало рупа које се закрпе. Одговорно, систематски и са озбиљним приступом радимо оно што нам је посао и што је Одељење за инфраструктуру испланирало. Покушаћемо да у овим лепим данима Михољског лета, многе ствари које смо пропустили, брзо надокнадимо. Желим да се захвалим грађанима на стрпљењу и да схватимо да није могуће одмах све урадити. Али оно што је у нашој моћи, то и радимо“, нагласио је градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.
Задовољни су становници ове улице, јер асфлат чекају и више деценија.

„Урадили смо 8 километара макадамског пута, 2 атарска пута, урађен је пут до места пада авиона Миленка Павловића. Доста смо урадили у односу на досадашње власти. Овде је доста урађено за кратко време и више него за два мандата претходних власти. Поправили смо пут од Петничке улице кроз Бујачић и Петницу до базена. Довели смо у ред путеве око Петничког језера. Петница и Бујачић нам сада лепше изгледају, а надам се да ће после избора изгледати још лепше, јер планирамо доста да радимо. У плану је да идуће године радимо канализацију, јер је то проблем овде, нас мештана“, рекао је мештанин Петнице Драган Мишковић.

„Овде живим од 1962. године и дочекала сам у мојих седамдесет и нешто година да се уради асфалт! Хвала Слободану Гвозденовићу и Драгану Мишковићу и осталим људима и задовољни смо са вама“, поручила је мештанка овог села Андријана Лукић.