Асфалтира се 1,4 км пута у Лесковицама

Почетак » Асфалтира се 1,4 км пута у Лесковицама » Актуелно » Асфалтира се 1,4 км пута у Лесковицама

У Горњим Лесковицама, у засеоку Кушаковићи почело је асфалтирање 1400 метара пута. Овај пут је веома значајан за бројне мештане. Првим тендером за инвестиционо одржавање сеоских путева планирано је 29 милиона динара без ПДВ-а и радови се спроводе на основу овог тендера.
Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима је данас обишао ове радове и разговарао са мештанима о томе шта још град може помоћи у овом крају.
„Планирали смо још средстава за асфалтирање и инвестиционо одржавање сеоских путева и убрзо ћемо расписати јавну набавку и за то. Ми обећања испуњавамо, радимо и градимо! Има ту неких који то опоравају, па видим да су елементарне непогоде искористили не би ли испромовисали себе и не би ли на муци народа рекли нешто и пљунули ову власт, која је уз народ и са народом, стално на терену“, рекао је градоначелник.

Председник Скупштине града Милорад Илић је рекао да је овај пут озбиљнији улазак у Лесковице, Лелић и остала планинска места овог краја, јер је народ заслужио да се уреде ови сеоски путеви.
„Овде има доста људи који су остали на селу, што је значајно за наш град. Посебно бих истакао да овај пут води ка родној кући војника Стојадина Мирковића, у којој живи његова мајка Аница Мирковић. За нас у Ваљеву, Стојадин је народни херој! Погинуо је 28. септембра 1991. године на Беденику. Сваке године код школе ми обележимо дан његове погибије, али изградња овога пута је најбољи начин сећања на Стојадина Мирковића и обележавања његовог херојског дела. Ми смо овим само ушли у Лесковице и сигуран сам да ћемо до краја ове и почетком следеће године урадити још путева. Већ спремамо пут од Ђурове чесме до изласка на Ужички пут, чиме ће овај крај бити повезан са Ваљевом.

Одборник у Скупштини града Ваљева и председник МЗ Лесковице Михаило Спасић се захвалио градској власти, јер је за две године мандата, у Лесковицама урађено око три километра пута. Он је рекао да је овај пут веома значајан за људе који живе у Лесковицама, које су велики крај. Пут је значајан и због превоза пољопривредних производа, рекао је одборник Михаило Спасић.