Асфалтира се и у селу и у граду

Почетак » Асфалтира се и у селу и у граду » Актуелно » Асфалтира се и у селу и у граду

У близини манастира Јовања данас се асфалтира паркинг, који ће омогућити безбедији приступ све бројнијим возилима и аутобусима, који долазе у један од најзначајнијих манастира у ваљевском крају. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је данас обишао ове радове и уверио се да радници Предузећа за путеве „Ваљево“ вредно раде по великој врућини. И ово асфалтирање се спроводи новцем, више од 100 милиона динара, које је град Ваљево добио од Владе Србије.

Градоначелник се и овог пута захвалио Дарку Глишићу, што омогућава да се општине у Србији и Колубарском округу равномерно развијају и изразио је наду да ће Ваљево и у наредном периоду моћи да очекује на подршку Владе Србвије која није изостајала ни претходних година.

„Неко би рекао да је асфалтирање овог паркинга, поспешивање верског туризма. Ја не верујем у то, али верујем у Бога и цркву . Нити може црква без народа, нити народ без цркве. Ово је само један од начина да покажемо нераскидиво јединство српског народа са својом црквом. Ове године, славимо 800 година од оснивања Спрске православне цркве. Раговарао сам са игуманом манастира Јовања г. Михајлом и прошле године смо се договорили да урадимо овај паркинг. Хвала Богу, имали смо снаге и могућности да то урадимо! Хвала људима из ПЗП-а који изводе радове“, рекао је градоначелник. Он је истакао да ова градска власт настоји да равномерно ради и на сеоском и на градском подручју.

„Важно нам је да равномерно развијамо и село и град. Ако вам само кажем да на територији Ваљева има 7000 км путева, знате колико је то обиман посао, који не може да се заврши ни за пет мандата. Али се трудимо да радимо тамо где има смисла, где има народа, деце и да људима изађемо у сусрет да реше своје свакодневне проблеме.“

Данас је завршено асфалтирање дела Улице Војводе Мишића, а градоначелник је изразио задовољство што је после дуго година, овај централни део града улепшан. Замењене су плоче на Десанкином тргу, а сада је урађено 80 метара коловоза, нових ивичњака и све што је било потребно у уређењу овог дела улице.

„Наставићемо и даље са радом у градској зони. Следећа је Прешернова улица. Ваљево је у 2019. години једно велико градилиште! То је било моје обећање и обећање мојих сарадника! Истрајаћемо у томе! Задовољан сам интензитетом, можда нисам задовољан обимом, могли смо више“, констатовао је градоначелник Ваљева др Слободан Гводзеновић и најавио наставак уређења паркинга и централних насеља, поред уређења паркинга иза зграде РФЗО-а, које је отпочело у понедељак и уређења платоа у близини хотела „Нарцис“.