Асфалтира се пут у селу Сушица

Почетак » Асфалтира се пут у селу Сушица » Актуелно » Асфалтира се пут у селу Сушица

После 20 година пут од круне бране Стубо-Ровни преко села Стубо и Сушица је у финалној фази. Градоначелник др Слободан Гвозденовић са сарадницима обишао је завршне радове на овој важној деоници за ваљевска села овог краја.

„Овај пут је значајан јер повезује село Брезовице са суседним селима, Сушицом и даље ка Лелићу, Мравињцима и венцем ваљевских планина. Ми као градска влада имамо намеру да оживимо села и предузели смо конкретне кораке ка том циљу. Сматрамо да овај пут, не само што доста крати пут од Брезовица до Ваљева, него има и шири значај у повезивању села и у повезивању пољопривредних произвођача. Намеравмо да идуће године радимо неколико километара пута кроз Брезовице ка Вујиновачи и сигуран сам да ћемо имати помоћ Републике у томе. Оно што је најбитније је да задржимо младе људе на селу. Већ сам причао о томе да неколико младих људи који студирају Пољопривредни факултет у Београду намеравају да остану и да се баве органском производњом и уопште пољопривредом у овом селу, које окупља у суштини највећи број млађег света. Наставићемо оваквим темпом грађења путне инфрстуктуре на селу и омогућити не само путну инфраструктуру него и друге ствари које су значајне за сеоска подручја, а то је пре свега водоснабдевање и снабдевање електричном енергијом. Нисмо направили дисконтинуитет са претходном градском владом него смо имали један континуитет са градоначелником Станком Терзићем, пре свега ствари које су започете завршавамо и радимо све што је у интересу грађана који живе у овом крају“, рекао је градоначелник.

Директор ЈП „Колубара“ Зоран Митровић истакао је да се завршетак радова комплетне деонице очекује до првог новембра текуће године.
„Налазимо се на путу који се у књигама ЈП „Колубара“ води као пут од круне бране преко Стуба до локације нове цркве. Укупна дужина овог пута је 10,1 километар и читав пут је финансирала Република Србија кроз Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Републичку дирекцију за воде и ЈП „Колубара“ . У последње три године Република Србија је у овај пут уложила преко 230 милиона динара. Ове године је дато око 37 милиона динара за завршетак ове саобраћајнице тј за последњу деоницу од 2,2 километра у ширини од 5 метара, урађено је 1,6 километара ивичњака и преко 100 метара цевастог пропуста пречника 500 милиметара“, рекао је Митровић.

Председник Скупштине града Милорад Илић рекао је да ће основни задатак градске власти и позиција у буџету за следећу годину, бити изградња како градске тако и сеоске инфраструктуре.

„Када је почела градња бране Стубо-Ровни, Ваљево се залагало да се направи управо овај пут од Ваљева са леве стране бране, међутим пројектанти су се определили за десну страну бране и тај пут је направљен до села Поћута. Међутим наш је интерес увек био да повежемо ове крајеве и драго ми је што је после 20 година дошло до потпуне реализације. С том реализацијом наш посао није завршен, остаје нам обавеза да урадимо деоницу пута од Лесковица према Ужичком путу и да на тај начин повежемо овај део општине. Створићемо услове да не иде све у Ваљево па из Ваљева у сеоске центре, него да они буду међусобно повезани“, додао је председник Скупштине.