Асфалтира се пут у Ваљевској Каменици

Почетак » Асфалтира се пут у Ваљевској Каменици » Актуелно » Асфалтира се пут у Ваљевској Каменици

У Ваљевској Каменици, селу удаљеном 20 километара од Ваљева, данас је почело асфалтирање 700 метара пута, који води ка засеоцима Крстић и Јанковић. Мештани Каменице кажу да им је овај сеоски пут веома значајан, јер води ка делу села у коме има око 15 домаћинстава у којима живи доста младих и деце.Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић је задовољан што се лепи јесењи дани максимално користе за асфлатирање како у граду, тако и у селима ваљевског краја.

„У оквиру инвестиционог одржавања сеоских путева, Град је издвојио још 30 милиона са пдв-ом. Ви се сећате да смо радили  у току лета, исто је Град издвајао отприлике та средства. Овде смо данас у Каменици, урађено је око 700 и више метара овог пута, то је био договор са  руководством Месне заједнице да се тај пут уради. Јуче и у току викенда је рађена Миличиница и Буковица. Данас иду поново у Буковицу, значи ове године смо асфалтирали чини ми се  више него у много претходних година. Оно што је најбитније да је пут урађен на захтев руководства Месне заједнице и да мештани сами знају шта је њима најпотребније и где можемо да урадимо, односно где треба да урадимо пут да би био у функцији што више људи који ту живе. Наравно да не можемо урадити све, то је немогуће, нити може било ко све да уради. Знате и сами податак да на територији града Ваљева  има око седам хиљада километара евидентираних путева, али трудимо се да урадимо оно што је најхитније и најфункционалније. Ми ћемо наставити сутра у Миличиници и у Дупљај ћемо ићи, трудућемо се да до краја године завршимо и све улице у граду које смо предвидели, тако да оно што сам већ најавио приликом усвајања буџета за 2019. годину, да ће Ваљево бити једно велико градилиште, то се очигледно и обистинило“, саопштио је градоначелник Гвозденовић, обилазећи данас радове у Каменици.„Ја сам данас најсрећнија као одборница у Скупштини града Ваљева и мештанка Каменице, јер сам део тима на челу са др Слободаном Гвозденовићем, градоначелником Ваљева који подједнако брине о граду и о селу. Данашњи дан је доказ да он заиста мисли о Каменици и о сваком мештанину на селу и о њиховим потребама. Овај пут је од веома великог значаја, јер у великој мери скраћује једну деоницу Стапарчана ка лозничком путу и бржој вези ка Ваљеву“, рекла је Радмила Настић Антанасијевић.„Захвалан сам свим грађанима МЗ Каменице на великој подршци, јер ево већ четврти мандат сам председник и нису ме толико времена мењали, мада сам решавам да се повучем. Борио сам се за све путеве, а нарочито за овај пут. Има доста младих људи и деце и дочекали смо овај пут. Настављамо, боримо се и даље и верујем да ћемо успети ове јесени да преспемо још неке путеве које смо обећали, попут заселака Митровићи и Гаврићи, који би требало да се ураде. Обећања која смо дали су потпуно испуњена и ниједан грађанин не може рећи да то није тако! Најбитнија нам је инфраструктура, јер су наши засеоци раштркани и негде су остале и по две куће, али се мора радити пут од једног километра, али борићемо се и за њих, јер су и они грађани наше месне заједнице“, каже Милан Радојичић, председник Скупштине МЗ Каменица.Овај пут је иначе је веома значајан за овај заселак јер је остао још један мањи део да се споји са средњим Стапаром, који се директно повезује са путем Каменица – Ваљево.

„Захвалио бих се комшијама и мојим Стапарцима који су гласали за Месну заједницу и морам да похвaлим и председника и чланове Месне заједнице који су били иницијатори да се овај пут заврши. Морам похвалити и градоначелника, јер је ова власт до сада од свих претходних власти урадилa највише сеоских путева у овој години. Ми смо чекали на овај пут скоро две године, али смо имали стрпљења и на крају смо дочекали. У овом правцу има неких 14 до 15 домаћинстава, већином су остали млади људи и средњих година, у односу на села где су све старачка домаћинства. Имамo и напредних пољопривредних произвођача, тако да нам то много значи како би ово место оживело“, закључио је мештанин Мирко Крстић.