Асфалтиран Попарски пут, предстоје бројни радови овог лета

Почетак » Асфалтиран Попарски пут, предстоје бројни радови овог лета » Актуелно » Асфалтиран Попарски пут, предстоје бројни радови овог лета
Pput1pput2Pput3Pput4pput5Pput6pput7Pput8Pput9Pput10Pput11Pput12Pput13Pput14

„Завршетак асфалтирања Попарског пута је значајан не само за мештане овог дела града, већ и за цео град“, рекао је данас, обилазећи радове, начелник Oдељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Зоран Трифуновић, који је са челницима града Ваљева, замеником председника Скупштине Михаилом Милутиновићем, чланом Градског већа Мирољубом Ивановићем и одборницима Скупштине града, присуствовао завршном асфалтирању овог пута.

„Град Ваљевo је, на челу са градоначелником др Слободаном Гвозденовићем, издвојио за ову улицу 19,5 милиона динара. Прошле године је „Водовод“ реконструисао водоводну мрежу. Замењене су азбестне цеви, у вредности радова од 4,5 милиона динара. Из објективних разлога прошле године нисмо могли да асфалтирамо улицу, па је то сада урађено и асфалтирано је 600 метара. Радове је извело предузеће „Аутотранспорт“, а вредност радова са ПДВ-ом је 15 милиона динара. Урађена је једна изузетна саобраћајница и на задовољство свих суграђана који користе ову улицу“, рекао је Зоран Трифуновић.

Радовима су задовољни и мештани Попарског пута. Међу њима је и Драгољуб Миливојевић Француз који је рекао да се нису надали оваквом путу:
„Ово је за одликовање, јер смо добили добар пут, да не скачемо више са бедема на бедем! Пут је био скоро затворен и захваљујем се онима који су ово покренули и урадили!“

Зоран Трифуновић је овом приликом изнео и део планова у наредном периоду. „Борска улица ће бити асфалтирана у наредних 15 дана. Чекали смо да се заврше радови на Лајшића клизишту, јер су долазиле тешке машине, које су у тој улици радиле дренажни канал. У суботу је завршено асфлатирање 1200 метара пута у селу Ковачице, а радове је пре неколико дана отворио градоначелник др Слободан Гвозденовић. Вредност радова је 28,4 милиона динара, а радове је извело предузеће „Компресор инг“. До краја недеље ће бити завршено асфлатирање у Бранковини“, истакао је Трифуновић.

На питање новинара када ће бити урађена оштећена подзида у Улици Цаке Миливојевић, заменик председника Скупштине града и председник Радне групе за праћење јавних набавки Михаило Милутиновић је одговорио:

„Расписан је тендер и чека се израда пројекта, јер претходни пут је урађено без арматуре и неквалитетно и зато је дошло до овога. Свесни смо проблема које људи имају, али то се ради једном за неколико деценија и ово мора да се ради уз комплетну пројектну документацију и уз извођење надзора онако како треба. Ради се о поступку јавне набавке и могло би да се крене већ у току идуће недеље, ако дозволе временски услови. Кад се заврши пројектовање, онда ћемо ићи на извођење и на избор извођача. До краја јула очекујемо да би све могло да се заврши, јер то није велика површина. За оне фирме које имају моћну механизацију, то је лаган посао. Процедура је таква, каква је и ми морамо да је спроведемо до краја“, рекао је Михаило Милутиновић.

Начелник Одељења за грађевинарство и инфраструктуру Зоран Трифуновић је истакао да је у плану израда дела улице од Даничићеве до Пастерове. „Добили смо извођача радова, а то је предузеће „Инграп омни“, потписан је уговор, тако да ћемо до краја недеље имати информацију које ћемо све улице радити.  Данас се ради асфалтирање тротоара у Душановој улици од Пантићеве, а укупна дужина је 1300 метара“, рекао је Трифуновић и најавио да ће коначно, након девет година, почети и чишћење бране на Градцу. Он је нагласио да је приликом прошлогодишњег прављења буџета за овогодишње радове, на томе инсистирао градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

„Чишћење Беркове бране ће почети у првој половини јула, а радове је добио конзорцијум ваљевског грађевинског предузећа „Кеј“ и београдског предузећа „Енерго сервис“ у вредности 3,645 динара без ПДВ-а.  Површина бране је око 600 квадратних метара, уговор је потписан и очекујемо да ће почетком јула почети чишћење муља, талога, шљунковитг материјала друге класе, грања итд и да ће то бити на задовољство наших суграђана који овај део користе за купање“, информисао је о плановима за ово лето Зоран Трифуновић.