Асфалтирана Чачанска улица

Почетак » Асфалтирана Чачанска улица » Вести » Асфалтирана Чачанска улица
Чачанска улица, дужине 750 метара, у ваљевском насељу Пети пук је асфалтирана и тиме је решен вишедеценијски проблем станара овог дела насеља, који су због дотрајалог, бетонског коловоза имали доста потешкоћа у приласку својим стамбеним згадама.
 
„Ова улица је врло разуђена, има доста кракова који воде до улаза у зграде. Велики је проблем био функционисања у овој улици, јер је била урађена од бетона пре 40 година и била је непроходна. Сада смо урадили 750 метара и њу користи око 2500 станара свих ових зграда. Вредност радова .које је извело предузеће „Компресор инг“, је 2,8 милиона динара. Планирамо да урадимо и степенице које воде из Синђелићеве улице ка Петом пуку, како бисмо овај део града довели у нормално стање. Заиста је било много проблема и саобраћајних и пешачких, било је много повреда. Ова улица је била у нашем програму већ 7, 8 година и било је крајње време да се она санира. Са овом улицом завршавамо Пети пук и настављамо са радовима у МЗ Градац и Попаре, у оквиру инвестиционог одржавања улица. Овде нема проблема са паркирањем много аутомобила, ово је радничко насеље. Асфалтирали смо испред три улаза и остаје још да урадимо простор испред четири улаза, јер се људи овде углавном паркирају испред зграда“, рекао је Јеремић, обилазећи радове.
Он је нагласио да се промовисање урађених путева и улица ради са циљем да се грађани упознају са радовима који се спроводе током грађевинске сезоне, како би се транспарентно приказало све што се ради.
 
„Грађани имају права да виде све што ми радимо, јер све што радимо је транспарентно и ништа није сакривено. Видели сте и претходних година смо то радили на овај начин. Медији су могли да дођу на терен, виде урађено, добију све податке и на крају године смо имали и подробан извештај за Скупштину и грађане, као и документарни филм у коме је приказано све што је урађено. Али и поред свега тога ,неки настоје да минимализују све што радимо“, објашњава Јеремић и каже да се све ради по плану и програму који је усвојила Скупштина града Ваљева.
 
 
 

Leave a Comment