Асфалтирана деоница пута дуга 1,5 километар у Доњим Лесковицама

Почетак » Асфалтирана деоница пута дуга 1,5 километар у Доњим Лесковицама » Актуелно » Асфалтирана деоница пута дуга 1,5 километар у Доњим Лесковицама

Завршено је асфалтирање деонице пута дужине 1,5 километар у Доњим Лесковицама у засеоку Максимовићи. Извођач радова је предузеће „Аутотранспорт“. За програм инвестиционог одржавања макадамских путева на територији града Ваљева, издвојен је 21 милион динара.

Први пут након три деценије, у овом засеоку је асфалтиран пут, што ће житељима знатно олакшати животне услове и омогућити да се успешно баве пољопривредном производњом.

„Село Доње Лесковице има доста мештана који се упешно баве пољопривредном производњом. Само из засеока Максимовић, где је асфалтиран пут, више од 30-торо деце похађа школу. У време бербе малине, сваки дан са овог подручја пласира се вагон малине дневно. Циљ нам је да зауставимо одлазак младих људи из села и да брендирамо наше производе, како би пољопривреда била окосница развоја овог краја“, рекао је начелник Одељења за грађевинско земљиште и инфраструктуру Зоран Трифуновић.

До сада је завршено асфалтирање пута у Беомужевићу дужине 1600 метара, у току су радови у Мрчићу и Миличиници, као и у још неколико села.  За 20-так радних дана биће завршено асфалтирање укупно шест километара путева у складу са програмом инвестиционог одржавања макадамских путева.