Асфалтирана једна од најпрометнијих улица на Петом пуку

Почетак » Асфалтирана једна од најпрометнијих улица на Петом пуку » Актуелно » Асфалтирана једна од најпрометнијих улица на Петом пуку
vz1vz2vz3vz4vz5vz6vz7vz8vz9vz10vz11vz12vz13vz14vz15vz16vz17

Градоначелник Ваљева, др Слободан Гвозденовић обишао је данас завршне радове на реконструкцији Улице Владе Зечевића. Истакао је да градска влада наставља са радом невезано од избора и да се интезивно ради на реконструкцији градске инфраструктуре којој је неопходна рехабилитација и поправка.

„Налазимо се у Улици Владе Зечевића на Петом пуку која је велика и прометна улица, пуна кућа. По мојим информацијама, од средине седамдесетих година ова улица није систематски асфалтирана ни реконструисана. Одлучили смо да реконструишемо 500 метара коловоза у Улици Владе Зечевића и тротоаре у ширини колико то терен дозвољава. Вредност радова је око седам милиона динара. Значајно је да ћемо асфалтирати и крак дужине 60 метара, који веже Улицу Владе Зечевића са Улицом Јакова Ненадовића и на тај начин омогућити бржу комуникацију и излаз на Шабачки пут. Данас се асфалтира и Улица Петра Читаковића у дужини од 130 метара. Битно је да нагласим да су све водоводне инсталације фактички у овим тротоарима, тако да ако буде неких кварова коловоз неће бити блокиран и моћи ће да се одвија нормалан саобраћај. Оно што је још значајно је то да кишна канализација код овако стрмих улица са великим падом није неопходна да се ради, тако да нам то умногоме олакшава посао. Ми смо спремни да наставимо са даљим радовима, не само у градском подручју и у овако великим и прометним улицама са пуно становника, него и у сеоским подручјима. Ми нисмо градска власт која ради само пред изборе, него радимо константно целе године и темељно. Ове године смо имали врменских неприлика и киша, многе ствари су одложене управо из тих разлога и радови нису могли да се одвијају оном динамиком којом смо ми планирали. Покушавамо да на крају године урадимо све оно што смо планирали и сигуран сам да ћемо у томе успети“, рекао је градоначелник.

Градоначелник је додао да ускоро креће асфалтирање у сеоским подручјима, конкретно у Причевићу и Рађевом селу и да је план, у складу са динамиком извођења радова, асфалтирање шест километара путне инфраструктуре у сеоским подручјима.