Асфалтирана три пута испод Повлена

Почетак » Асфалтирана три пута испод Повлена » Вести » Асфалтирана три пута испод Повлена
Три путна правца у селима испод планине Повлен, дужине 2,7 километара, у чије асфалтирање је уложено 11 милиона динара, јуче су обишли ваљевски новинари, представници града Ваљева и ЈП “Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева”, у оквиру чијег програма инвестиционог одржавања су ови радови и обављени.
 
Пут Веселиновићи у Горњем Таору, дужине 700 метара и вредности радова 2.900.000 динара, донео је радост бројним житељима овог села, а има их скоро 100. Производња малине, купине, млека и њихова дистрибуција сада ће бити лакши. Ипак, овај путни правац је дужине 2,7 километара и идуће године је планирано да буде асфалтирано још 700 метара до првих кућа где живе ови вредни људи.
 
“Пут Веселиновићи у Горњем Таору од 2,7 километрара за сада је асфалтиран у дужини од 700 метара, док ће исто толико бити асфалтирано следеће године. Велики број кућа и младих људи живи у овим селима. Путеви су били у лошем стању.У овим селима морамо водити рачуна о оправданости изградње путева и да сви добију оно што је најреалније и најнеопходније, у зависности од броја људи који живи. Проблем је и што главни, регионални пут није асфалтиран, у дужини од 5,5 километара, што би “Србија пут” требало да уради. У оквиру инвестиционог одржавања путева, циљ је да се уради још 15 путева и да скоро свака месна заједница добије пут, како би људи остали да живе и раде у овим селима”, рекао је Драган Јеремић, директор градске Дирекције.
 
У Горњим Лесковицама је асфалтиран пут за Арсиће, најмногољудније насеље са око 40 кућа, дужине 1.030 метара и вредности радова од 4.200.000 динара. Асфалт су добила и два крака пута за Стрмну гору, дужине 960 метара, у чије асфалтирање је уложено 4 милиона динара.
 
 
 

Leave a Comment