Асфалтирана Врњачка улица

Почетак » Асфалтирана Врњачка улица » Вести » Асфалтирана Врњачка улица
Након асфалтирање Врњачке улице, коју су данас обишли представници Града и ЈП “Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева”, у овом делу МЗ Градац неће бити неасфалтираних улица. Врњачка улица је асфалтирана у дужини од 400 метара, са два крака која излазе на Калемегданску улицу. Вредност радова је 1.800.000 динара.
 
“Прошле године смо завршили канализацију, а сада смо је и асфaлтирали Врњачку улицу. Осим Калемегданске улице, коју не можемо да решимо због имовинско-правних односа, сада је цео овај део Градца под асфалтом. Оно што смо обећали 2012. године, рализујемо до краја. Овде има доста кућа, велика је фреквенција и људи и саобраћаја. Битно је да су сви људи из ове улице изашли у сусрет и да нису правили никаква питања око имовинских односа. То нам је омогућило да врло брзо и квалитетно урадимо ову улицу. 
Следеће што радимо је Врањска улица у Попарама, која је повезана са Грачаничком, па ћемо урадити обе улице. У Попарама остаје део Динарске да се асфалтира, тако да неће бити неасфалтиране улице у овом делу која је у власништву града”, рекао је Драган Јеремић, директор градске Дирекције.
 
Од осталих актуелних радова, известио је да су у лошем стању део Попарског пута и улица Милована Глишића, за коју је од Завода за заштиту споменика Београд добијено одобрење да се заменим асфалт у делу од бивше “Диве” па до 5. школе. 
 
“Реконструкција дела Попарског пута зависи од тога када “Водовод” буде спреман да замени 900 метара азбестних цеви, што је у плану и за шта је потребно пет милиона динара. Попарски пут је у катастрофалном стању, јер цеви често пуцају”, рекао је Јеремић и нагласио да због нерешених имовинских односа има доста проблема са Калемегданском, Мариборском, Мајевичком и Подгоричком улицом. 
 
“Ту имамо проблем људи! У Калемегданској нам је један човек обуставио радове на постављању канализације. Једини начин да се реше проблеми ових улица је да проглашењем општег значаја, држава пропише цену, а то траје бар две године. Људи у тим улицама траже да им се исплати новац, али често мењају мишљења и излазе са новим захтевима”, каже Јеремић.
 
Он је известио да се Карађорђева улица ради пуним темпом:
 
“Мењали смо један део потколовозне конструкције, да би добили потребну збијеност, с обзиром на то да су кише поприлично отопиле тампон и представљају озбиљан проблем. Јуче смо морали да мењамо тек постављен тампон, да би извукли влажни песак и ставили суви. Један део око топловодних цеви смо морали да асфлатирамо, да се не оштете цеви, а да добијемо потребну збијеност. Уколико не буде временских непогода, очекујемо да асфлатирање буде у понедељак. Завршена је расвета, постављене бехатон плоче и остаје само асфалт”, изјавио је Драган Јеремић.

Leave a Comment