Асфалтиране две улице у Градцу

Почетак » Асфалтиране две улице у Градцу » Вести » Асфалтиране две улице у Градцу
Улице „Алексиначка“, дужине 260 метара и „Биоковска“, дужине 120 метара у МЗ Градац, добиле су асфалт. Процењена вредност радова је 1.700.000,00 динара, а радове финансира ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, у оквиру инвестиционог одржавања улица и асфалтирањa макадамских путева.
 
Душан Вучићевић , заменик председника МЗ Градац, каже да се скоро 40 година чекало на асфалт.
“О значају улице не знам да ли треба посебно говорити , па видите да су сви  мештани изашли на улицу. Погледајте колико имамо деце и сад сви хоће да возе бицикле, ролере. Овде су биле рупе, блато, страшно је било да готово не може да се прође. У овој МЗ има још 2 до 3 улице које треба урадити. Проблем су нам нерешени имовинско правни односи, улице нису градске“, каже Вучићевић.
 
Мештанка Стана Мирковић каже да од прашине у овим улицама није могло да се дише .
”Чекали смо 40 година. Толики су долазили, пролазили и нико нам није улицу урадио. Свака част стварно. Хвала ти Боже кад се једном смиловао неко да ово уради. Погледајте како су нам деца срећна. Возе ролшуе, бицикле. Имамо и улично светло. Сада смо права господа из града, а до сада смо били сељаци”, каже видно задовољна Стана Мирковић.
 
Радови на асфалтирању градских улица се настављају, кажу у градској Дирекцији.
„Одавде идемо у Ново насеље и ту имамо две улице – „Рашку“ и „Брвеничку“, потом на приступни пут у Вујића венцу“, каже Милан Трифуновић, помоћник директора за комунално технички сектор у градској Дирекцији.

Leave a Comment