Асфалтиране још две улице у граду

Почетак » Асфалтиране још две улице у граду » Вести » Асфалтиране још две улице у граду

У месној заједници Крушик асфалтиране су две улице- Борска и Улица Другог српског устанка. За асфалтирање Борске улице дужине 115 метара, из средстава Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева издвојено је 1.300.000 динара, док је за Улицу Другог српског устанка, дужине 95 метара, опредељено 900.000 динара. За мештане овог дела Ваљева, асфалтирање улица од вишеструког је значаја, посебно ако се има у виду да су, како кажу, на асфалт чекали и по неколико деценија.
 
Градоначелник Зоран Јаковљевић, обилазећи заједно са директором градске Дирекције Миланом Матићем асфалтиране улице, оценио је у разговору са мештанима да је грађанима завршетком ових радова омогућено да имају неупоредиво квалитетније приступне саобраћајнице до својих домова што ће у знатној мери утицати и на квалитет живота.
 
„Обе улице асфалтирали смо по плану и програму Дирекције и важно је напоменути да кад имамо решене имовинско-правне односе и када се мештани договоре, онда Град може да приступи изградњи инфраструктуре. Средства су обезбеђена и радићемо и даље по плану Дирекције, а и убудуће пажњу ћемо поклањати не само центру града, већ и другим месним заједницама које су на периферији“, рекао је овом приликом градоначелник Јаковљевић.
 
Градска Дирекција користи лепе пролећне дане да започне овогодишњу грађевинску сезону како би испунила годишњи план и асфалтирала све улице по програму. „У овом тренутку радимо насипање сеоских путева у Миличиници и Оглађеновцу, у току је и асфалтирање пута у Белошевцу и Доњој Грабовици. Затим планирамо да асфалтирамо Улице Саве Допуђе, Трећу крајишку и Александра Маринковића, све три у Новом насељу и то смо планирали да завршимо у наредних месец дана“, рекао је овом приликом директор градске Дирекције Милан Матић.
 
Осим тога, у току су и радови на уређењу саобраћајнице и паркинга иза „Лименке“, а у Насељу Ослободиоци Ваљева код „Склоништа“ ради се проширење капацитета и асфалтирање паркинг места. 

Leave a Comment