Асфалтиране три улице у Новом Насељу

Почетак » Асфалтиране три улице у Новом Насељу » Вести » Асфалтиране три улице у Новом Насељу
Три улице у Новом Насељу су асфалтиране ових дана, након 20 година чекања. Мештани “Брвеничке”, “Рашке” и “ Ратомира Васиљевића” не крију задовољство што ће им од сада живот бити лакши и безбеднији, с обзиром на то да у овом делу града има све више становника. 

Драгица Секулић која живи у “Брвеничкој” улици око 30 година, сведок је да у овој улици ништа није рађено 20 година:

“Ово је за нас велика ствар, доживљај дана. Кроз ову улицу није могло да се прође, биле су рупе, баре, ломили смо аутомобиле. Нико нам није хтео помоћи, док ови људи нису дошли на власт. Последњих 20 година ништа није урађено у МЗ Ново Насеље”, прича Драгица Секулић.

И ове три улице, у сезони радова која је у пуном јеку, финансира Град Ваљево, преко ЈП “Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева”, у оквиру редовног програма асфалтирања макадамских улица и путева.

Милан Трифуновић, помоћник директора за комунално-технички сектор у градској Дирекцији каже да је укупна дужина ових улица 570 метара, а предрачунска вредност је 3,5 милиона динара. По његовим речима, радови се настављају на Петом пуку где ће бити асфалтиране улице “Миленка Стојковића”, “Војвођанска” и “Шпољарићева”.

Уколико се настави овим темпом са радовима у граду, с обзиром на то да предстоји још један тендер за асфлатирање улица и радове у овој години, већ у 2015. години би највећи број улица у Ваљеву, могао бити асфалтиран, кажу у градској Дирекцији.

Заменик председника МЗ Милан Гајић задовољан је што су почела асфалтирања улица и у овом делу града:

„Хвала свима који су имали разумевања за проблеме мештана. Ми мислимо да би овде много више требало да се ради. Мислим ту пре свега на улицу “Остоје Стојановића” и “Саве Допуђе”. Поред тога, управо сам разговарао са градоначелником и предочио проблем тротоара у улици “Четвртог јула” до улице “Бошка Стојановића”, јер ту пролази много деце у школу и добио сам уверавања да ће се тај проблем решавати“, рекао је Гајић.

Нерешени имовинско-правни односи не само у Новом Насељу, већ и у осталим деловима града и ваљевским селима, најчешћа су кочница радова. До сада је у оквиру овог тендера асфалтирано око 3 километра улица у различитим деловима града, а од новог тендера се очекује да буде урадјено још десетак градских улица.

Након асфалтирања три велике улице у Новом Насељу, остало још неколико улица у којима се чека асфалт. Кочница за асфалтирање у тим преосталим улицама најчешће су нерешени имовинско правни односи. Асфалтиран и Вујића венац, а Дирекција радове наставља на Петом пуку.

 

Leave a Comment