Асфалтиране улице и реконструкција парка

Почетак » Асфалтиране улице и реконструкција парка » Актуелно » Асфалтиране улице и реконструкција парка
asfalt.phppeti_puk_naslovnapeti_puk1peti_puk2peti_puk3peti_puk4peti_puk5
Асфалтиране су две улице у Горићу-Улица белих бреза и Милоша Требинца, свака у дужини од по 250 метара,  чиме је вишегодишњи проблем тамошњих становника решен. Завршена је и Бањалучка улица у Попарама, чиме је испуњен план асфалтирања улица из овог програма. „Прелазимо сада да радимо путеве и већ од данас су кренули радови, тако да очекујемо да ћемо осам путева који су у плану, завршити у априлу. Апелујем на грађане да своје улице које нису асфалтиране, пробају да пребаце да постану власништво Града и сви који то ураде, те улице ће ући у програм за следећу годину за асфалтирање. Преостао је јако мали број улица у граду које нису асфалтиране, а да су у власништву Града. Преостаје још да урадимо Синђелићеву други део од Пантићеве до дуплих трака, део Железничке улице испред Дома здравља и Душанову. Покушавамо да договоримо са ЈП „Путеви Србије“ да заједно са њима урадимо реконструкцију Душанове улице из средстава републичког буџета. На тај начин би комплетирали улице у ширем центру Града  “, рекао је приликом обиласка радова Директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић.
Директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић, рекао је овом приликом и да су радови на реконструкцији Узун Миркове улице  почели данас. „Приоритет нам је да урадимо трећу траку у Узун Мирковој улици да би после та улица била прометна због изградње Stop Shop-a. Планирано је да за 20-так дана буде завршена трећа трака, а онда почињемо радове у Карађорђевој улици. Рок за ове радове је 60 дана, али ће он бити усклађен са временским приликама које ће диктирати динамику радова“, рекао је Јеремић.
Вредност радова на реконструкцији Карађорђеве и Узун Миркове улице је 41 милион динара, а извођач је ГП „Компресор инг“.
Директор Дирекције Драган Јеремић обишао је данас и градилиште у парку на Петом пуку где су у току радови на реконструкцији стаза и уређењу парка. Реконструкција парка је почела пре седам дана, а вредност радова у овој фази је 11 милиона динара. „Радови подразумевају постављање бехатон плоча и комплетно уређење свих стаза, нове клупе, мобилијар и на тај начин ћемо добити један лепо уређен парк. Радови ће бити завршени за 15-20 дана, тако ће сви велики паркови у Граду ће бити потпуно реконструисани, јер они представљају један украс града Ваљева. Овај пројекат је урађен још 2011. године и радио га је Завод за заштиту споменика. Преостаје још само да се уради јавна расвета у парку“, рекао је Јеремић.
Јеремић је говорио и о радовима на реконструкцији парка на Пећини и најавио да ће ти радови бити завршени за 10-так дана. У парку на Пећини ће бити изграђен плесни подијум са шаховским таблама, биће уређене трим  стазе, реконструисане пешачке стазе и постављена вештачка стена.