Асфалтиране улице у Брђанима и у Горићу

Почетак » Асфалтиране улице у Брђанима и у Горићу » Вести » Асфалтиране улице у Брђанима и у Горићу
Асфалтирањем Копаоничке улице у МЗ Брђани и левог крака Треће крајишке у Горићу приведени су крају радови на асфалтирању улица у овој години. По речима директора Дирекције Драгана Јеремића, у овој години урађено је и 30 одсто више него што је било предвиђено првобитним програмом.
 
У овој години, МЗ Брђани добила је укупно пет улица, а ових дана завршено је асфалтирање и Копаоничке улице у дужини од 180 метара. Томислав Јовановић, мештанин у Копаоничкој,  рекао је да је због великог успона у самој улици немогуће било аутомобилом уопште проћи у кишним и снежним данима.
„Овде има преко 40 домаћинстава. До сада нам је вода носила све што би се насуло, нисмо могли да изађемо из улице. Ја сам лично подносио захтеве за асфалтирање ове улице дуги низ година. Ништа нисмо успевали да урадимо и ја сам мислио да је то и немогуће да ће икад овде стићи асфалт. Али ево коначно и сви смо задовољни“, каже Јовановић.
 
Директор градске Дирекције Драган Јеремић каже да је Копаоничка једна од битнијих улица у овом крају, али да нерешени имовинско правни односи коче асфалтирање још три важне улице у овој месној заједници. Стога ће, како је рекао, задатак у наредној години бити да се што више ради на решавању имовинско правних односа како би асфалтирање уопште и било могуће.
 
Истовремено завршен је и леви крак улице Трећа крајишка у Горићу, у дужини од 275 метара, вредности радова  1,5 милиона динара. У јуну ове године урађен је десни крак ове улице, дужине 180 метара према Дуплим тракама. Са овим радовима Дирекција завршава грађевинску сезону за ову годину.
 
„ Урадили смо око 30 улица што је у дужини око 7 километара асфалта и урадили смо негде око 13 километара путева по селима, тако да смо урадили и више од плана са почетка године што се тиче асфалтирања. Следеће године прво радимо улице у МЗ Градац, а онда у зависности од регулисаних имовинско правних односа Ново насеље, а решавамо и проблеме које смо започели и пре свега мислим на Петницу. Од путева ту су Котешица, Оглађеновац,  Ставе. То је оно што прво радимо од априла месеца следеће године“, рекао је Јеремић.
 

Leave a Comment