Асфалтиране улице у Горићу и Градцу

Почетак » Асфалтиране улице у Горићу и Градцу » Вести » Асфалтиране улице у Горићу и Градцу
Протеклог викенда су настављени радови на асфалтирању улица у месним заједницама Горић и Градац, у оквиру прве фазе инвестиционог одржавања улица, вредности око 20 милиона динара.
 
Улица Милорада Ристића, у Горићу, која се налази после улаза у новоизграђену фабрику „Горења“, са попречна два крака, дугачка је 328 м, а предрачунска вредност је 1.670.000 динара. У МЗ Градац су асфалтиране Ситничка улица 123 м, 663.000 динара, Солунска улица 128 м, 580.000 динара, Крагујевачка улица 155 м, 650.000 динара, Македонска 130 м, 430.000 динара и Дунавска 70 м, 230.000 динара
 
Александар Радовановић из Улице Милорада Ристића каже да су мештани овог дела Новог насеља презадовољни што су коначно добили асфалт.
 
„Овде има око 38 кућа, 90 грађана, петнаесторо деце која иду у школу, осморо деце која иду у обданиште и сви су једва пролазили путем који је више личио на њиву. Хвала граду ваљеву и Дирекцији у име свих нас који овде живимо, јер ово нама пуно значи. Чекали смо на асфалт око 50 година, од када су грађене прве куће“, рекао је Радовановић.
 
Директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева Драган Јеремић каже да се ових дана ради пуном паром и да се остварује све оно што је планирано програмом рада Дирекције.
 
„Добили смо добре цене и тендери су били успешни, тако да ће грађани Ваљева добити доста нових улица. Остало је још 15 улица у граду у које можемо да уђемо и да их радимо. Све остало је спорно због имовинско-правних односа. Апелујем на грађане да што брже реше те проблеме и да се крене у сређивање и осталих улица.
 
Постоји проблем оштећења улица услед деловања јавних и приватних предузећа. Апелујем на то да се већ једном мора увести ред ко сме и на који начин да прекопава улице. Пример нам је Сувоборска улица и недопустивог понашања Предузећа за путеве „Јединство“ који још нису асфалтирали део улице коме је скинут асфалтни слој. Донећемо такву одлуку да нећемо дозволити никоме да ради било шта на јавним површинама, док не уплати депозит као гаранцију да ће улицу вратити у првобитно стање. Јер како објаснити грађанима Градца да Сувоборска улица припада држави Србији, да је то регионални пут и да ми као град и градско јавно предузеће ништа не можемо да урадимо“, рекао је Јеремић.
 
 
 

Leave a Comment