Асфалтиране улице у складу са програмом Дирекције

Почетак » Асфалтиране улице у складу са програмом Дирекције » Вести » Асфалтиране улице у складу са програмом Дирекције
Са још две улице чије ће асфалтирање почети следеће недеље, биће испуњен програм Дирекције у првом тендеру за инвестиционо одржавање улица. До сада асфалтирано 15 улица у различитим деловима града, а већ је прошао и други тендер у оквиру кога ће прво бити рађено блоковско паркирање.
 
Управо је завршено асфалтирање три улице у МЗ „Крушик“ и то „Миленка Стојановића“ у дужини од 170 метара, „Војвођанска“ улица укупне дужине 210 метара са крацима дужине 60 метара и „Шпољарићева“ улица у дужини од 275 метара. Укупна вредност радова у ове три улице била је 3 800. 000 динара. Ове улице је данас обишао градоначелник Ваљева Станко Терзић.
 
Влада Миливојевић, потпредседник МЗ Крушик, каже да су улице урадђене у веома кратком року.
 
„То је отприлике око 700 метара асфалта за једно кратко време тако да сви људи који живе у овим улицама су итекако презадовољни. „Шпољарићева“ је једна од најстаријих улица где је последњи пут нешто рађено пре двадесет година. Исто тако рак рана била је ова улица „Миленка Стојковића“, веома тешка за рад. Узана је јако и људи који су је радили могу вам испричати колико је било тешко, али успели су да је ураде како треба“, каже Миливојевић. Он додаје и да је остало још неколико ствари које треба да се ураде, на првом месту реконструкција електромреже, али и пар мањих улица које је потребно санирати.
 
Бојан Бошковић, мештанин ове МЗ, каже да су на неке улице људи чекали по 30 година јер у њима уопште и није било асфалта.
 
“У ове три улице има близу 200 кућа. Знам да је на нивоу МЗ урађен један план одређени су приоритети и по њима се ради. Не може баш све да се уради у овој години, али бићемо иницијатива да у договору са градском Дирекцијом урадимо што је више могуће“, каже Бошковић.
 
Све укупно, до сада је асфалтирано 15 улица , а већ наредне недеље биће урађене улице „Мандићева“ у Седларима и „Цетињска“ у Попарама. Следеће седмице требало би да крене и реализација другог тендера Дирекције која на самом почетку предвиђа уређење блоковског паркирања . „То су блокови „Нада Пурић“ , „Миливоја Бјелице“, „Збратимљени градови“, „Синђелићев“ блок.
 
Након тога биће урађено још улица како је предвиђено програмом. Међу тим првим улицама биће рађене „Мариборска“ и“ Романијска“ улица“, најављује Милан Трифуновић, помоћник директора за комунално технички сектор у градској Дирекцији.
 

Leave a Comment