Асфалтирани путеви у ваљевским селима

Почетак » Асфалтирани путеви у ваљевским селима » Вести » Асфалтирани путеви у ваљевским селима
Житељи овдашњих ваљевских села ових дана добили су нове асфалтиране путеве који ће у многоме побољшати услове живљења у овим крајевима. Приоритет су биле тешке деонице са великим успонима које су биле проблематичне за одржавање посебно у зимским условима. Директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић са сарадницима обишао је данас четири деонице чије је асфалтирање завршено. Асфалтиран је путни правац Крунићи у Јасеници у дужини од 700 метара.
 
“Ради се о једном великом успону где су мештани имали велики проблем током јесени и зиме и где нису могли нормално да функционишу. Ово је један од пет путева које смо асфалтирали у последњих седам дана. Укупна дужина свих тих путева је три километра, а вредност радова је око 9 милиона динара. Реч је о путевима у Рогљевићима у Месној заједници Клинци  где смо асфалтирали  750 метара, затим, асфалтирали смо и  путеве у Горњем Лукавцу дужине 300 и 500  метара, као и у Забрдици где је урађено 300 метара асфалта. Извођачи радова на овим деоницима су ГП „Компресор инг“ и Предузеће за путеве Ваљево.На овај начин смо завршили инвестиционо одржавање локалних путева за ову годину.Очекујемо да ће рабалансом буџета та позиција бити повећана за 20 милиона динара, тако да ћемо успети да завршимо све оне путеве које смо предвидели за ову годину“, рекао је Јеремић приликом данашњег обиласка. Он је додао и то да је програм Дирекције остварен са око 70%, а са додатним средствима која ће бити обезбеђена ребалансом, програм ће бити остварен 100%.
 
 „Највећи проблем са ребалансом и чињеницом да он није усвојен на последњој седници је то што се ближи зима и што се ближи крај грађевинске сезоне. Одустали смо дефинитивно од друге и треће фазе Карађорђеве улице у дужини од 400 метара, јер не би смели да првог новембра започињемо радове у овој улици.Када би знали да ће новембар и децембар бити лепи па и да радимо, али то нике не може да зна. Тај новац који смо предвидели за ту улицу ћемо пребацити на друге улице које су краће и брже се раде.Ту мислим на деоницу од Карађорђеве до моста на Колубари, Војводе Мишића од Карађорђеве према дуплим тракама, део Синђелићеве према дуплим тракама, као и Душанова од бироа па према Ђердапској улици.Када то завршимо центар града ће бити у прилично добром стању, без ударних рупа“, рекао је Јеремић.
 
Он је говорио овом приликом и о наставку изградње нове Хале спортова. „За Халу спортова је расписан тендер, кредит је данас добијен, а најбољу понуду је дала банка UniCredit . Дом војске ће бити сигурно продат, појавили су се и нови заинтересовани купци. За халу ће бити сигурно довољно новца“, рекао је Јеремић. 
 
 

Leave a Comment