Асфалтирање Карађорђеве

Почетак » Асфалтирање Карађорђеве » Вести » Асфалтирање Карађорђеве
Реконструкција Карађорђеве улице улази у завршну фазу. Извођач радова грађевинско предузеће „Инграп-Омни“ данас је почео асфалтирање коловоза из правца Хајдук Вељкове улице. Планирано је да се у наредна два дана заврши асфалтирање деонице од Хајдук Вељкове улице до раскрснице са Синђелићевом и један део Карађорђеве ка улици Вука Караџића.
 
„Након ускршњих празника почињемо радове на постављању бехатон плоча и изградњу јавне расвете и планирамо да све завршимо до 15. маја“, рекао је Слободан Лукић, руководилац радова у Карађорђевој и главни инжењер уграђевинској фирми „Инграп-Омни“.
 
„Све што смо планирали када су у питању радови на замени инсталација, до сада смо завршили планираном динамиком у сарадњи са јавним предузећима. Замењена је комплетна инсталација која се налази у трупу улице и остали су још само површински радови, они који ће се врло брзо видети“, рекао је Милан Матић, директор Дирекције за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева и додао да до сада из НИП-а нису уплаћена средства за ове радове, али да је Град  издвојио свој део новца који је и предвиђен за Карађорђеву. „Због тога, извођач радова у овом тренутку има проблем, али се то не одражава на радове и планирану динамику“, рекао је Матић и додао да НИП има проблем око пререгистрације, јер је постао део министарства економије и регионалног развоја , чиме су добили нови статус. „Мислим да су они до сада завршили све потребне радње, депоновали потпис, добили печат, како би неко могао да потписује ситуације које испоставља извођач“, нагласио је Матић.
 
Након свеобухватних и обимних радова у Карађорђевој улици, Ваљево ће добити модерну саобраћајницу, која ће отворити могућност разматрања измене режима саобраћаја, о чему ће бити више речи у наредном периоду након реконструкције Пантићеве улице. „Главна градска улица пре свега биће једна добра пешачка рута и ми се надамо да ћемо на тај начин побољшати услове за пословање свих власника пословних објеката у овом делу града. Град је изашао у сусрет власницима радњи овде у Карађорђевој и у периоду док трају радови ослободили смо их плаћања комуналне таксе“, рекао је овом приликом Александар Ранковић, члан Градског већа захваливши се свим грађанима Ваљева на досадашњем стрпљењу најављујући скори завршетак овог значајног и великог посла. 

Leave a Comment