Асфалтирање пута до ИС Петница

Почетак » Асфалтирање пута до ИС Петница » Вести » Асфалтирање пута до ИС Петница
Друга фаза радова на прилазној саобраћајници у Петници почела је данас, асфалтирањем пута до Истраживачке станице Петница. Радови на уређењу тог пута почели су прошле јесени, а комплетно асфалтирања правца од базена од Истраживачке станице биће завршено у наредних 10 дана, најавио је градоначелник Зоран Јаковљевић. Ови радови, које финансира ЈП „Путеви Србије“ вредни су 36 милиона динара, а извођач радова је Предузеће за путеве „Ваљево“.
 
„Ово је само први корак у реализацији програма везаних за ИС Петницу, Спортско рекреативни центар у Петници, црквени посед, део који припада компанији „Вујић“ и језеро Поцибрава, који ће убудуће подразумевати много више од изградње путева. Читав комплекс ће се третирати на други начин, као нешто што је понос града Ваљева“, рекао је градоначелник.
 
Претходних година, поготово у зимском периоду, запослени у ИС Петница и полазници многобројних семинара, због лошег пута, тешко су стизали до Истраживачке станице. Директор Вигор Мајић каже да ће асфалтирање олакашати рад овој јединственој образовној установи на Балкану и да ће омогућити наставак неких других радова. „ С обзиром на обим програма и посећеност ИС Петница, добар пут и квалитетан приступ много значе. Не само са аспекта безбедности, већ је то допринос и петничкој Цркви и овом крају који је дуго чекао на једну нормалну и квалитетну везу. Драго ми је што су радови добро припремљени и што се акција спроводи координирано. Надамо се да ће ово бити трајно, добро и квалитетно решење и да ће издржати пробу времена и изазове других радова које планирамо да изведемо на овом простору“, рекао је Вигор Мајић.
 
Петар Живојиновић, директор Предузећа за путеве „Ваљево“ каже да иницијатива изградње пута према станици, обједињава велики спортско-рекреативни комплекс и да ће ови радови заокружити ову фазу уређења овог комплекса. „Финансијска ситуација у „Путевима Србије“ који су инвеститор пројекта није дозвољавала да то буде одједном урађено, већ у фазама. Ово је завршна фаза и ми ћемо најкасније за 20 дана завршити све радове везане и за делове око пута. Сутра ће бити завршен први слој асфалта, а почетком идуће недеље, ако временски услови дозволе, радићемо комплетан завршни слој од почетка регионалног пута“, рекао је директор ПЗП „Ваљево“ и изразио наду да ће Станица и базени у наредном периоду бити још више посећени.

Leave a Comment