Асфалтирање путева у Дупљају и Паунама

Почетак » Асфалтирање путева у Дупљају и Паунама » Вести » Асфалтирање путева у Дупљају и Паунама
После готово 20 година чекања мештани села Дупљај и Пуне добили су асфалтни пут кроз своја села. У градској Дирекцији кажу да је у питању наставак програма Дирекције који се односи на асфалтирање сеоских путева. У оквиру тендера чија је вредност 37 милиона биће урађено укупно седам километара асфалтног пута у ваљевским селима.
 
Мештани села Дупљаj од овог викенда имају 600 метара новог асфалтног пута, за који Александар Ћебић из овог села каже да је тешко набројати све добробити које асфалтни пут доноси селу.
 
„Пут који смо имали је био у катастрофалном стању. Уважили су наше захтеве и молбе људи који живе на овом путу. Борићемо се заједно са градском Дирекцијом да у наредне две, три године буде урађено још два километра пута, не само овде већ и према Бабиној луци. Онда бисмо били повезани са Бранковином једним краком, а један крак излази на Иверак“, каже Ћебић.
 
У Паунама је асфалтирана деоница пута према засеоку Несторовић, у дужини од једног километра. Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“  каже да ће уколико се радови буду наставили овим темпом, бити испуњено  30% обећања које је дато приликом представљања програма Дирекције за период од 4 године.
 
„Што се тиче деонице у Паунама, у питању је километар асфалтног пута и он кошта око 5,5 милиона, с обзиром на то да се ради о збирној цифри и збирном тендеру где смо за 37 милиона добили 7 километара асфалтног пута. Урадили смо путеве у селима Дупљај, сад Пауне, а већ почетком недеље идемо у Голу главу где нас чека километар пута. У ових 37 милиона обухваћени су путеви у 10 месних заједница. Поред Таора, Лесковица, ту су и Ставе, Миличиница, и још нека села. Планирамо још један тендер за ову годину, у оквиру чега ћемо радити још неколико километара сеоског пута“, каже Јеремић.
 
Владимир Митровић, председник МЗ Пауне, за нових километар пута каже да је то мала површина, али која њима значи много. „Има још доста пута који треба да се уради, али ми толико дуго нисмо имали никакав пут тако да нам је овај километар стварно значајан . Без пута и инфраструктуре нема села. То је основна ствар у селу. Нема живота без пута“, рекао је Митровић.

Leave a Comment