Асфалтирање регионалног пута од Белега до Богдановића брда

Почетак » Асфалтирање регионалног пута од Белега до Богдановића брда » Актуелно » Асфалтирање регионалног пута од Белега до Богдановића брда
Petnica7Petnica9Petnica8Petnica5Petnica4Petnica3Petnica2Petnica1

До базена у Петници и Дивчибара моћи ће лакше да се дође захваљујући  асфалтирању деонице пута од Белега до Богдановића брда, која је у току. Градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић са сарадницима данас је  обишао радове на делу пута од Белега до скретања за базене у Петници, а овај део пута ће већ сутра бити отворен за саобраћај.

Градоначелник је рекао да је вредност радова око 127 милиона динара и да се ради 7,5 км пута на територији Ваљева и 10,5 км пута на територији мионичке општине, што укупно износи  18 км регионалног путног правца који ће бити пресвучен бетон асфалтом. Ова деоница је веома важна за Ваљево и Мионицу, а нарочито за развој туризма на Дивчибарама. Радове финансира Влада Републике Србије преко ЈП „Путеви Србије“, а изводи Предузеће за путеве.

„ Повод овог обиласка је изузетно значајан из више разлога. Мислим да су највећи радови на ових 7,5 км који се налазе у ваљевској општини јер се ту налазе два клизишта у селима Пауне и Клинци и то изискује највише средстава.  Ова два крупна клизишта су овај пут учинила изузетно лошим. Такође решавамо пут ка Дивчибарама, до Богдановића брда, кроз село Рајковић и све то се уклапа управо у политику ове градске владе и ове власти. Када су у питању туристичке дестинације у граду Ваљеву, Дивчибаре су приоритет где је изградња канализације у пуном јеку. Све што је рекла министарка Зорана Михајловић, када је пре месец и по дана била у посети Ваљеву је урађено, реконструкција овог путног правца који је минисатрка нагласила као и реконструкција дуплих трака која је у току. Расписан је тендер за израду пројектне документације за наставак цевовода од Оштриковца ка општинама Уб, Љиг, Лајковац, Лазаревац и нове фабрике воде на Пећини, чија је вредност 70 милиона динара. Рачунајући све што смо за месец и по дана добили од српске Владе и све што ћемо добити до краја године убрајајући ту и 230 милиона динара које је министарка Михајловић издвојила за пројекат пута М4, који нас везује  са коридором 11, ради се о цифри од око 5 до 6 милиона евра. Српска влада у фокусу држи Ваљево и види се да се овде добро ради , да своје обавезе на време испуњавамо. Идемо трагом политике председника Александра Вучића, приближавање ка Европској унији. Наша је обавеза да свим снагама покушамо да будемо макар мало као председник или макар више ако нам то иде од руке, али свакако на првом месту да радимо у интересу грађана Ваљева,“ истакао је градоначелник Гвозденовић.