Асфалтирање сеоских путева

Почетак » Асфалтирање сеоских путева » Вести » Асфалтирање сеоских путева
Државни секретар Министарства за инфраструктуру и енергетику Рајко Перић и помоћник министра Милорад Илић обишли су данас са сарадницима и  руководством Града радове у Браничевској улици у Брђанима и на сеоском путевима у Доњој Каменици и Лукавцу.  Ови инфраструктурни пројекти финансирају се средствима из  програма подршке грађевинској индустрији Министарства за инфраструктуру и енергетику Републике Србије. Браничевска улица асфалтира се у дужини од 150 метара, пут у месној заједници Доња Каменица асфалтира се у дужини од једног километра, док је асфалтирање пута дугачког 1,2 километра у Лукавцу већ завршено.
 
„Град Ваљево има добре пројекте у сегменту путне инфраструктуре и Министарство их је подржало у протеклом периоду. Путеве које смо данас обишли су само део програма који финансирамо у  укупној вредности од око 80 милиона динара. Очекујем да ће овај пут бити асфалтиран наредних дана, тако да ће људи који овде живе  добити асфалтиран пут у 21. веку, а то је за њих велика ствар, јер то им је веза до Града, јер без доброг пута нема опстанка становништва у сеоском подручју нити напретка пољопривреде, а Србија мора да улаже у развој села“, рекао је државни секретар Рајко Перић и најавио да ће Министарство и у наредној години определити средства за све добре инфраструктурне пројекте које град Ваљево кандидује као приоритетне.   
 
„Реконструкција наше друге по важности централне улице у Граду-Пантићеве је при крају. Преостало је само да се ураде тротоари и јавна расвета. То је само један у низу пројеката који се финансирају из овог програма Министарства, а осим тога, локална самоуправа није занемарила ни путеве у сеоском подручју, јер су од изузетне важности за овдашње мештане, у Каменици конкретно, више од 60 домаћинстава ће имати користи од пута који се асфалтира“, оценио је градоначелник приликом обиласка радова и нагласио да је Министарство за инфраструктуру и енергетику у протекле четири године подржало све добре инфраструктурне пројекте које је Ваљево кандидовало. „Ми ћемо и у наредном периоду конкурисати са пројектима, имамо већ спреман пројекта за другу и трећу фазу наставка реконструкције Карађорђеве улице, али и за „пробијање“ Синђелићеве улице према бившој кафани „Сунце“, уређење новог кружног тока и многе друге пројекте које ћемо кандидовати“, рекао је градоначелник.
 
Помоћник министра за инфраструктуру и енергетику Милорад Илић најавио је да ће се средином децембра на Дивчибарама одржати велики скуп привредника и локалних самоуправа из целе Србије где ће бити представљени многи пројекти, а међу њима и Коридор 10 и пруга Ваљево-Лозница. „Осим тога, Уједињене нације реализују пројекат смањења загађеност ваздуха, а кроз тај пројекат, Влада Јапана је одлучила, да у сарадњи са нашим ресорним министарствима, смањи загађеност у Србији и то кроз изградњу путева и кроз квалитетније аутомобиле. Успели смо да за тај пројекат кандидујемо обилазницу око Ваљева и ако успемо у томе, јер за сада је све то само идеја, обилазни пут око целог Града ће бити изграђен по пројекту и то би сигурно решило многе саобраћајне проблеме“, рекао је Илић.

Leave a Comment