Асфалтирање стаза у парку Пећина

Почетак » Асфалтирање стаза у парку Пећина » Актуелно » Асфалтирање стаза у парку Пећина

Најпознатији ваљевски парк Пећина ових дана добија ново, улепшано лице. На ред су дошле стазе, које ће омогућити да ово омиљено шеталиште Ваљеваца буде још приступачније за све суграђане, без обзира на године. Градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић обишао је радове на асфалтирању стаза у парку Пећина.

„Данас на Пећини можемо да се уверимо да се радови на асфалтирању ових пешачких стаза у дужини од 1,8 километара већ полако приводе крају. То је инвестиција вредна око 5,5 милиона динара са ПДВ-ом. Поред овог асфалтирања, које је било једно од примарних ствари, јер је стаза била доста оштећења, а знамо колико наши суграђани посећују овај парк, крећемо у поправку ограде која дели парк Пећину од магистралног пута ка Лозници. У погон је стављен и јавни тоалет. Вредност ових радова је 1,1 милион динара. Циљ је да за децу, а и оне најстарије Пећина буде још пријатније место за уживање. Не треба да истичем значај овог шеталишта за Ваљевце и уопште спортско рекреативног центра Пећина, спремни смо да поправимо мобилијар који се налази у парку, да га учинимо потпуно безбедним за коришћење свима онима који се овде рекреирају,“ истакао је градоначелник.

Извођач радова на асфалтирању стаза је грађевинско предузеће „ Инграп-Омни“.

Најављен је и пројекат реконструкције кошаркашког игралишта изнад кафане „Здрављак“ који финансира Министарство омладине и спорта, у вредности преко 4 милиона динара.

Од првомајских празника у функцији је јавни тоалет на Пећини, чиме се овај ваљевски парк инфраструктурно опрема како би бројни посетиоци могли да у њему што квалитетније проведу слободно време.