Асфалтирање у Петници и Горићу

Почетак » Асфалтирање у Петници и Горићу » Вести » Асфалтирање у Петници и Горићу
Протекла недеља у Ваљеву протиче у знаку радова на путевима и улицама, а ваљевске путаре ни хладно време није спречило да ураде све оно што је тендерима за ову годину и планирано. У МЗ Петница асфалтиран је пут Смрдан-Обрадовића куће, у дужини од 800 метара, вредности радова 2.600.000 динара. На овом путу је урађено и одводњавање, за шта је издвојено 1.726.740 динара. На овај начин је решено питање површинских вода, јер су уграђене сабирне решетке и канали који ће одводити воду, која је у сезонама падавина стизала до кућа у овом крају. Радове је, у оквиру два тендера, извело предузеће „Аутранспорт“.
 
У Горићу су асфалтиране улице Браће Мијушковић, дужине 130 метара, вредности 894.180 динара и Раше Плаовића, дужине 80 метара и вредности радова 613.320 динара. Ови радови су спроведени у оквиру тендера за асфалтирање четири улице, од којих су две улице на Петом пуку,а две у Горићу, укупне вредности 2.900.000 динара. Радове је извело предузеће „Компресор инг“.
 
У оквиру инвестиcионог одржавања улица изграђено је 450 метара пешачке стазе у Новом насељу, од Горића према цркви, на потезу од Улице 4. јула до Улице Бошка Стојановића. Дирекција је, путем јавног позива, уговорила радове на инвестиционом одржавању улица са предузећем “Аутотранспорт” из Ваљева, вредности један милион динара.
Радове у овој месној заједници обишли су народни посланик Ђорђе Милићевић, градоначелник Ваљева Станко Терзић и директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевиснко земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ Драган Јеремић.
 
Родитељи и ђаци из О.Ш. „Десанка Максимовић“ су доделили захвалницу градској Дирекцији, јер су изградњом тротоара пешаци, а нарочито ученици које пут до школе води дуж Улице Владике Николаја, сада много безбеднији.
 
 
 

Leave a Comment