Aсфалтирање улазне траке у Ваљево

Почетак » Aсфалтирање улазне траке у Ваљево » Вести » Aсфалтирање улазне траке у Ваљево
Улазна трака магистралног пута М4, која је у надлежности града Ваљева добиће нови асфалтни слој, у дужини од 1100 метара. На три деонице пута – на уласку на Дупле траке, код „Петролове“ пумпе и код скретања за Обилазницу поставља се нови асфалтни слој, а радови ће бити завршени данас, кажу у градској Дирекцији.
 
Радови се изводе од средстава наплаћених од саобраћајних казни, чиме се овај новац враћа возачима тако што се обезбеђује квалитетнији асфалт на улазу у Ваљево. 
 
„Ове године је по овој основи сакупљено 10,5 милиона динара. Вредност радова на асфалтирању Диплих трака је 6,5 милиона динара, извођач радова је „Компресор инг“, а подизвођач Преузеће за путеве Ваљево. Очекујемо да ћемо у наредне две године да комплетно обновимо асфалт на улазној траци у Ваљево. Што се тиче излазне траке, која је у надлежности републичке Дирекције за путеве, можемо рећи да их свакодневно контактирамо и захтевамо да се и овај део пута реконструише, али да су мале шансе да ће тако и бити“, каже Милан Трифуновић, помоћник директора у ЈП „Дирекција за урбанизам, путеве, грађевинско земљиште и изградњу Ваљева“.
 
Безбедност саобраћаја у граду се свакодневно унапређује, тако да ће идуће недеље код „Петролове“ пумпе бити постављен радар који ће показивати брзину возила. На тај начин, као и постављањем информативних билборда ће се апеловати на возаче да возе спорије и безбедније, рекао је Трифуновић. 
 
 

Leave a Comment