Асфалтирано 12 улица у граду

Почетак » Асфалтирано 12 улица у граду » Вести » Асфалтирано 12 улица у граду
Програмом  ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ предвиђено је асфалтирање улица у скоро свим деловима града, а радови су у току и ових дана упркос чињеници да је грађевинска сезона увелико на измаку. Мештани Седлара не крију задовољство што је након 15 година асфалтирана деоница тзв. стари Лелићки пут у засеоку Росуље,  под великим успоном која је годинама уназад задавала велике проблеме посебно у зимским условима. „Ово је једна од три улице које смо ове године урадили у Седларима укупне дужине 550 метара, а ово је део града који зими има великих проблема управо због оваквог успона. Много је новца утрошено на насипање и шодерисање ове деонице. Урадићемо овде још три до четири улице које су им врло битне, јер ово је насељено подручје, приградско насеље и овде је већа потреба за оваквом врстом радова. Насеље се шири, стално ничу нове куће и долазе нови становници. Овај пут је асфалтиран из програма инвестиционог одржавања улица Дирекције који је вредан око 14,3 милиона динара. Тим програмом су обухваћене улице у приградским насељима, односно оним који гравитирају ка ободима града као што су Градац, Брђани, Пети пук, Седлари, Горић, Попучке. Ове године ћемо урадити девет улица из тог програма. Асфалтираћемо улице где су решени имовинско-правни односи, а највише улица које су у приватном власништву има у МЗ „Градац“. У Попучкама је преостало да се асфалтира један дужи пут поред дуплих трака и има још неколико улица за асфалтирање, у Новом насељу су радови при крају, можда има још неколико мањих улица, на Петом пуку преостало је још да се асфалтира крај Улице Саве Вујановића и Ђуре Јакшића и на тај начин ће Пети пук бити скроз завршен, у Брђанима је преостало још неколико кракова улица који ће бити асфалтирани али ту има и доста улица где су нерешени проблеми око имовинско-правних односа“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам ,грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ данас приликом обиласка радова.
Ових дана асфалтирана су и два крака Параћинске улице на Петом пуку. Бојан Бошковић, члан Савета МЗ  Крушик, приликом обиласка радова је рекао да је у предходне две године урађено доста на Петом пуку. „Имамо само још неколико улица које би требало асфалтирати, а за наредну годину ћемо правити план у оквиру којег ћемо решавати комуналне проблеме, као што је водоснабдевање, канализација, јавна расвета, а сматрамо да захваљујући овим радовима, нема већих проблема на Петом пуку“, рекао је Бошковић.
 
Завршено је и асфалтирање Улице Милоја Спасојевића у Новом насељу такође из програма инвестиционог одржавања улица Дирекције. „Овде смо имали и проблем са канализацијом, па смо у те радове уложили око два милиона динара и ово је последња велика улица у овом кварту која је била неасфалтирана. Асфалтирањем ове улице завршили смо цео овај кварт у Новом насељу“, рекао је данас Јеремић.
 
Асфалтирано је и пет улица у Горићу где живи преко 100 домаћинстава. Такође асфалтирана је и улица у Попучкама са два крака и у том делу града су преостале још четири улице које ће бити у плану да се асфалтирају. Михаило Тодоровић, председник МЗ Горић изразио је данас задовољство што радове на асфалтирању улица у овој месној заједници прати и завршетак радова на канализационој мрежи дугој 24 километра.
 
У овој години, из програма Дирекције за који је опредељено око 14,3 милиона динара, асфалтирано је укупно око три километра, односно 12 улица у граду. Ових дана у току су радови у Улици Мирка Обрадовића, као и радови на асфалтирању крака Радничке улице, пута Лелић-Стубо, пута Дивље брдо-Царић, затим пута у Дивцима. Предвиђено је да радови трају до краја године.
 
 
 
 
 

Leave a Comment