Асфалтирано 2,3 км пута у Оглађеновцу

Почетак » Асфалтирано 2,3 км пута у Оглађеновцу » Актуелно » Асфалтирано 2,3 км пута у Оглађеновцу

У селу Оглађеновац, у недељу је прослављена сеоска слава Свети Прокопије. Том приликом је руководство града Ваљева, које је предводио градоначелник др Слободан Гвозденовић, обишло управо асфалтиран пут, дужине 2,3 км. Предузеће „Инграп-омни“ је асфалтирало 1,750 м пута од Задружног дома до Васића и 500 м од фудбалског игралишта до Гаража.

Градоначелник др Слободан Гвозденовић, заменик председника Скупштине града Михаило Милутиновић, члан Градског већа проф. др Мирољуб Ивановић и одборница у Скупштини града Ваљева Радмила Настић Антанасијевић, која ради као наставница у школи у Ваљевској Каменици, уз бројне друге госте из света културе и привреде, присуствовали су отварању изложбе слика учитељице ове школе Јулијане Јуце Јовановић и некадашње ученице Споменке Алечковић. Њихове слике чији су мотиви углавном лепоте Оглађеновца, остаће у овом затвореном одељењу школе да као легат сликарки наставе да окупљају мештане који ће у овом простору имати могућности да организују разна дешавања.

Директорка школе „Милован Глишић“ из Ваљевске Каменице Данијела Марковић је рекла да ће се у овом простору, који је до сада био издвојено одељење школе у Каменици, од сада организовати догађаји који ће обогатити живот села.

Прота Гроздан је парох оглађеновачке цркве, која је покретач бројних дешавања у овом селу, међу којима је најпознатија оглађеновачка Туцијада. Он се захвалио руководству града Ваљева и градоначелнику на разумевању и помоћи.

„Хајмо сви заједнички да наставимо живот ове школе, зато што је црква једина институција која је наставила да живи. Молим вас да наставимо да радимо свим снагама, поред нашег уваженог градоначелника са којим имамо изузетну сарадњу поводом свих наших манифестација. Кад год се закуца на његова врата, он каже : “Прото, знате ли да је ситуација тешка?Али ћемо видети да помогнемо!“ И хвала му до неба! У последње време је урађено доста и асфалтног пута и то није лако, зато што сваки наш човек прича о путу испред своје капије. То је тешко направити. Како чујем и репетитор ће овде бити ускоро изграђен, јер људи заиста не могу без мобилне телефоније. Због свега тога, биће задовољство у читавом народу! Будите живи и здрави и хвала на овој лепој свечаности“, поручио је прота Гроздан.

Сеску славу Светог Прокопија су у Оглађеновцу прославили како доликује, а градоначелник Гвозденовић и његови сарадници су дан провели са мештанима овог села у разговору и дружењу.