Асфалтирано неколико путева у ваљевском крају

Почетак » Асфалтирано неколико путева у ваљевском крају » Актуелно » Асфалтирано неколико путева у ваљевском крају
selo_naslovnaselo1selo2selo3

Завршено је асфалтирање  кључних деоница у неколико ваљевских села. У складу са програмом инвестиционог одржавања путева, чија је вредност 44 милиона динара, ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“, наставила је радове на асфалтирању предвиђених деоница у селима. Завршено је асфалтирање пута за Драјиће у Доњој Каменици дужине један километар. „Овај пут има велики успон и ми смо асфалтирањем решили велики проблем мештана. Наставићемо са асфалтирањем деоница које су због своје конфигурације правиле велике проблеме нарочито у зимским условима. Овде има око 30 домаћинстава. Приоритет нам је да асфалт добију делови села са великим бројем домаћинстава, да урадимо оне донице које су мештанима најважније и ту пре свега мислим на оне засеоке који имају пуно деце“, рекао је Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ приликом обиласка завршених радова.

Завршено је и асфалтирање деонице пута у Мајиновићу, као  и у Беомужевићу. „У Беомужевићу смо завршили трећу фазу радова. План нам је да у следећој фази прођемо школу и да на тај начин завршимо овај пут који је био веома захтеван. У наредних шест месеци морамо урадити мрежу сеоских путева које морамо асфалтирати по хитном поступку. То морамо урадити што хитније да не би дошли у ситуацију да нам села буду пуста. Ако наставимо да реализујемо програм и у наредне четири године, задржаћемо велики број становника на селу. Нама је важно да овдашњим мештанима омогућимо нормалан живот“, рекао је Јеремић.

У овој години  до сада је урађено преко 10 километара сеоских путева, а у протекле четири године укупно је асфалтирано  преко 50 километара путева.