Асфилтаран пут у Клинцима и Улица Димитрија Туцовића

Почетак » Асфилтаран пут у Клинцима и Улица Димитрија Туцовића » Вести » Асфилтаран пут у Клинцима и Улица Димитрија Туцовића
Овогодишњи први путни правац који је асфлатиран је пут у Клинцима. Дужина асфлатираног пута је 850 метара, а вредност радова је 3.850.000 динара. Радови су обављени у оквиру редовног инвестиционог одржавања путева и улица, на основу тендера који је спровела градска Дирекција.
 
„Овде је коловозни застор био потпуно уништен и није било могуће никакво крпљење. Ово место је прилично насељено, близу је града и био је један од приоритета још прошле године, али због поплава нисмо могли да га урадимо. Планирано је да из овог првог тендера урадимо шест путних праваца. Надамо се да ћемо ребалансом буџета обезбедити новац за још пет саобраћајница“, каже Драган Јеремић.
 
Следећи путни правац који ће се радити су пут за Пакље, Беомужевић, Бабину Луку и један део у Голој Глави. Ако остане средстава, урадиће се део пута у Забрдици, дужине 750 метара, коју стално уништавају воде, јер се ради о великој узбрдици, рекао је Јеремић, обилазећи са новинарима први асфлатирани путни правац у Клинцима.
 
У току је асфалтирање Улице Димитрија Туцовића у дужини од 750 метара, у Рађевом селу. Вредност радова је 4.800.000 динара, а радове изводи предузеће “Компресор инг”. И ова улица је била приоритетна за асфалтирање, јер је коловоз био потпуно уништен, нарочито после мајских поплава.
 
“Догодило се нешто што бих ја назвао српска посла. Канализација у тој улици не постоји, нити постоје технички услови да се уради по садашњем систему, јер се улица налази у депресији и немогуће је прикључити на канализациону мрежу. Свега две или три куће имају септичке јаме, које су урађене по свим прописима, док остале немају и њихова канализација се, практично, излива на улицу. Они који имају септичке јаме тражили су да им се ураде цеви за канализацију, што је немогуће, јер немамо где да спроведемо те цеви. Наша идеја је била да се уради мини фекални колектор за то насеље”, објаснио је разлоге кашњења радова на овој улици Драган Јеремић.
 
Ове године ће из програма инвестиционог одржавања градских улица, бити урађено осам или десет улица, рекао је директор градске Дирекције Драган Јеремић.

Leave a Comment