Асоцијација на Сајму хране у Москви

Почетак » Асоцијација на Сајму хране у Москви » Вести » Асоцијација на Сајму хране у Москви

Српска национална асоцијација произвођача суве шљиве учествоваће од 14-17. септембра на Међународном сајму хране у Москви (World Food Moscow). Асоцијација ће наступити у оквиру павиљона Републике Србије, који организује СИЕПА (Агенција за страна улагања и промоцију извоза), на којем ће се појавити девет удружења и предузећа из наше земље.

Националну асоцијацију представљаће секретар Александар Јовановић и Марија Пуцаревић из предузећа „Агранела“. Учешће на сајму искористиће за наставак преговора са руским фирмама о извозу суве шљиве, који су започети на конференцији у Ваљеву. Представници десет руских увозника позитивно су се тада изјаснили о квалитету шљиве и технологији прераде у фирмама које су посетили, после чега је настављена интензивна комуникација преко интернета. За неколико предузећа спремљени су тражени узорци, а секретар Асоцијације Александар Јовановић очекује да ће од октобра кренути прве пробне испоруке суве шљиве из нашег региона за Русију. (Асоцијација ће на Сајму промовисати и рекламно малопродајно паковање суве шљиве од 200 грама).
Српска националну асоцијацију произвођача суве шљиве основало је девет предузећа из Колубаре, Мачве и Подриња: „Агранела“ и „Воћар“ из Ваљева, београдска „Аграна“, „Подгорина Фрухт“ из Осечине, Земљорадничка задруга Пецка, „МН“ из Лознице, „Техно Божићи“ из Шапца, „Алфа РС“ из Липолиста и „Агрофрост“ из Завлаке. Као основни циљ до краја ове године асоцијација је одредила јачање позиције на тржишту Руске Федерације, које има највећи раст увоза суве шљиве у свету у последњих неколико година.
 
У Експоцентру у Москви, на 36 хиљада квадрата, излагаће преко 1000 фирми из 55 држава.
 
 

 

 

Leave a Comment