Бабина Лука, још једно село у низу које је добило макaдамски пут

Почетак » Бабина Лука, још једно село у низу које је добило макaдамски пут » Актуелно » Бабина Лука, још једно село у низу које је добило макaдамски пут
1234567891011rp_6-650×433.jpg

Мештани села Бабина Лука чекају на сеоски пут већ осам година. Градоначелник др Слободан Гвозденовић иницирао је да се овом селу уради четири километара и двеста метара макадамског пута од места Грмићи до Ћебића млекаре у оквиру програма редовног одржавања макадамских путева.

„У задњих месец и по дана пресути су макадамски путеви и у Котешици, Јошеви, Бранковини. Радили смо и на Таору, Горњој и Доњој Буковици, укупно 37 километара макадамских путева доведено је у ред и пристојно стање. Видите какви су временски услови, да је обилна киша све чешћа појава и да је јако тешко радити оном брзином којом би желели и којом смо планирали, али сам сигуран да ћемо наставити са овим радовима, јер средстава има. Чим временски услови буду дозволили да радимо сваким даном, пуним капацитетом, надам се да ћемо за месец дана завршити све ово што смо планирали“, рекао је градоначелник обилазећи радове у Бабиној Луци.

Он је истакао да радови иду добро и да ће бити прокопани канали на оним местима где је то предвиђено и где су запушени, као и да ова власт чини све да људи који живе на селу буду потпуно равнопрани са онима који живе у граду.

„Предузимамо све што је у нашој моћи. Ово руководство показује одлучност, потпуно је јасно и нећемо одустати од овога. Сваки дан смо на терену и сваки дан се сусрећемо и решавамо проблеме грађана. Има неких који желе да једноставно раде против овог града и против ове власти. Нећемо им дозволити да Ваљеву ставе омчу око врата. То су људи који желе да покваре све и који ником не требају и нико их не зове и који желе да докажу да су били у праву тако што ће Ваљево пропасти. Неће то моћи, ми ћемо наставити да радимо даље, а видећемо ових дана како напредују радови у Ставама где ПЗП из републичких средстава ради један део пута поред школе. Погледаћемо и шта се дешава у Бранковини. Град је одвојио онолико колико је могао средстава за пресипање и одржавање макадамских путева као и асфалтирање сеоских путева. Имамо у плану да ребалансом у наредном периоду одвојимо још средстава. За идућу годину ћемо имати јасан план, пошто иду избори у месним заједницама, где ће људи директо који живе ту и који су на терену саопштити нам њихове проблеме а ми одвојити приоритете и на тај начин већини грађана изаћи у сусрет. Српска напредна странка, као највећа странка која води ову градску владу, има обавезу да се понаша у складу са политиком нашег председника Александра Вучића који је човек који ради у корист следећих генерација, а не припрема се само за изборе , што разликује Вучића од осталих. Вучић је за разлику од осталих државник а не политичар. Политичар ради за следеће изборе а државник за следеће генерације, тако да је наша обавеза још већа, поготово људи из СНС-а. Ми смо организована странка, имамо наш Извршни одбор чији је председник господин Дарко Глишић. Редовно полажемо рачуне ИО, шта смо урадили као градско руководство, тако да се надамо да ће грађани то, сигурни смо, препознати на изборима. Наша политика је да покушамо да све сеоске путеве који су кључни и где има пуно кућа, а посебно где има младог народа, асфалтирамо. Мислим да су највећи проблеми на селу, поред асфалта, водоснабдевање и струја. Ви знате да је ЕПС прошле године издвојио око 400 милиона за замену стубова и реконструкцију нисконапонске мреже, а негде око 60 милиона је већ утрошенои Електодистрибуција чини све да има јасну динамику замене електричних стубова, пре свега дрвених бетонским бандерама“, рекао је градоначелник у разговору са мештанима.

„Пут, струја и вода су главни за свако домаћинство и све што се уради је добро дошло. Претходних година је слабо рађено, међутим нова власт и градоначелник нам свесрдно помажу у сваком погледу, све што смо до сада затражили било нам је учињено. Док није урађен пут, уместо пола сата путовања до куће ми смо путовали и до сат и по,“ рекао је задовољни мештанин Драгојло Стекић.