Базени у Петници велика предност Ваљева

Почетак » Базени у Петници велика предност Ваљева » Вести » Базени у Петници велика предност Ваљева
“Туризам је једна од великих компаративних предности Ваљева и у том смислу подручје Петнице (Петничка црква, СРЦ Петница, језеро Поцибрава, Истраживачка станица, пећина) може доста тога да понуди”, рекао је обилазећи истоимени Спортско рекреативни центар градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и додао: ” Доста се говори о индустријској зони и уколико се појави неки велики инвеститор ми смо ту, али ми морамо да размишљамо о развоју туризма и пољопривреде, јер поред осталог ту лежи наша шанса. Да то није само демагогија говори и податак да ми сада радимо на развоју Стратегије за туризам и пољопривреду.”
 
Први човек Ваљева је изразио задовољство виђеним у Петници и још једном позвао суграђане да у складу са својим могућностима дођу у спортски центар надомак Ваљева. Град је са своје стране одредио цену улаза од 120 динара, што је далеко мање у поређењу са базенима у Врујцима (250-300 динара), у Јагодини (400 динара).
 
По урбанистичким плановима предвиђена је изградња спортских објеката у Петници и да ће у будућности сигурно бити инвестиција на том плану. Jедно од новинарских питања било је који су кораци на реду после презентације идејног решења затвореног базена?
“Релативно брзо је могуће после презентације идејног решења доћи и до извођачког пројекта. За сада ми имамо подршку ватерполо, пливачког и савеза за скокове у воду у читавој причи. Имамо информацију да ће и Министраства економије и регионалног развоја подстицај грађевинске оперативе вршити и кроз унфраструктурна улагања у спорт. Ми морамо припремити пројекте и за халу и затворени базен и онда тражити фондове из којих ћемо то финансирати. Реално тешко је очекивати да то урадимо само из буџета града јер ми морамо да финансирамо и бројне друге пројекте”, рекао је Јаковљевић.
 
Директор Установе за физичку културу Валис, Милорад Минић је подносећи извештај о учињеном у претходна два месеца када се радило на припреми за летњу сезону рекао да је уложено око милион динара уз пуно проведених сати људи запослених у Валису да би центар био спремна за пријем посетилаца, што се уосталом може видети ових тропских дана када велики број људи спас од врућине тражи у Петници.
 

Leave a Comment