Бесплатне едукативне радионице за лакше запослење младих из Ваљева

Почетак » Бесплатне едукативне радионице за лакше запослење младих из Ваљева » Актуелно » Бесплатне едукативне радионице за лакше запослење младих из Ваљева

Млади из Ваљева имаће прилику да од 21. до 23. јуна учествују на тродневним бесплатним едукативним радионицама, у оквиру којих ће моћи да стекну нове личне и професионалне вештине значајне за будуће запослење.

Радионице ће одржати сертификовани предавачи у Скупштини града, Карађорђева 64 од 9 до 17 часова, у оквиру национаног програма Цоца-Цола подршка младима, који компанија Цоца-Цола ХБЦ Србија спроводи већ другу годину заредом, у сарадњи са  Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Националном службом за запошљавање и НАЛЕД-ом. Заинтересовани кандидати се могу пријавити за учешће у програму на сајту www.coca-colapodrskamladima.com. Потребно је да кандидати попуне једноставан формулар, док се на интернет страници могу упознати са свим детаљима програма.

„Након прошлогодишњих радионица које смо организовали за више од 700 младих, више од 100 младих је нашло запослење и то нас је мотивисало да ове године организујемо програм за више од 1000 полазника.  Знамо да младима недостају практичне вештине и савети који ће им користити на будућим позицијама и ми смо одлучили да подржимо управо оне који ће једног дана уобличавати будућност нашег друштва“, сматра Јована Паљић лидер овог пројекта у компанији Цоца-Цола ХБЦ Србија. 

Овај национални програм намењен је незапосленим младим људима који имају између 18 и 30 година и минимално средњу стручну спрему, а који не учествују у другим званичним програмима обуке. Полазници уче о успешној комуникацији, пословној администрацији, управљању пројектима, припреми пословних планова, као и томе како да лакше дођу до жељеног посла. 

Након Новог Сада, Врања, Шапца, Ужица, Јагодине, Зајечара, Ниша, Кикинде, Новог Пазара и Ваљева радионице се током маја и јуна одржавају и у Чачку, Суботици и Крушевцу.