Бесповратна средства за привреднике

Почетак » Бесповратна средства за привреднике » Вести » Бесповратна средства за привреднике
Агенција за страна улагања и промоцију извоза (SIEPA) објавила је јавни позив за доделу бесповратних средстава привредним друштвима, задругама, предузетницима и пословним удружењима.  Позив је објављен 25. марта 2013. године у складу са Програмом подстицања конкурентности и интернационализације српске привреде, а рок за подношење пријава је 26. април.
 
У циљу информисања привредника о условима и начину пријављивања за доделу бесповратних средстава, град Ваљево, Регионална привредна комора и Агенција за страна улагања, организовали су презентацију која је одржана у Градској кући у Ваљеву.
 
У уводном излагању присутним привредницима који су заинтересовани да конкуришу за средства, обратио се заменик градоначелника града Ваљева Витомир Митровић. „Ово је заједнички напор пре свега града Ваљева, Коморе и Агенције за страна улагања и промоцију извоза, да помогнемо привредницима у њиховим напорима да што боље пласирају своје производе на инострана тржишта. Овај програм намењен је предузећима која су извозно орјентисана, а циљ је да прошире своје капацитете, освоје нове производе и што боље се представе на страном тржишту. Изналазимо начине да омогућимо привредницима да што лакше дођу до информације како и где конкурисати за подстицајна и бесповратна средства, али и како да буду конкурентнији на тржишту. Циљ нам је да Град створи услове како би привредницима били доступни и други подстицајни програми који су значајни за развој привреде“, оценио је између осталог заменик градоначелника у свом уводном излагању изразивши очекивање да ће што већи број привредника из Ваљева конкурисати и испунити услове за добијање средстава из овог програма.
 
Иначе, Програм подстицања конкурентности и интернационализације српске привреде намењен је појединачним привредним субјектима (извозницима и извозницима почетницима) као и пословним удружењима. Привредницима је на овај начин омогћено да добију максимално три милиона динара. „Да би конкурисали, привредници треба да испуњавају три услова: да имају измирене доприносе према држави, да остварују извоз од преко 50.000 евра годишње и да нису имали забрану обављања делатности у последњих годину дана“, рекао је између осталог овом приликом Игор Новаковић, саветник за извоз у Агенцији за страна улагања и промоцију извоза.

Leave a Comment