Безбедност саобраћаја у оквиру „Дечје недеље“

Почетак » Безбедност саобраћаја у оквиру „Дечје недеље“ » Вести » Безбедност саобраћаја у оквиру „Дечје недеље“
Безбедност деце у саобраћају је била тема петог дана „Дечје недеље“, која се одржава у Ваљеву. Кампања и едукација о безбедном понашању деце у саобраћају за најмађе ученике је одржана у дворишту Прве основне школе.
 
Помоћник градоначелника Ваљева Радивоје Милутиновић и представници Агенције за безбедност саобраћаја су поздравили основце и позвали их да добро проуче сва правила понашања у саобраћају, како би се спречиле све негативне последице по безбедност деце. Том приликом су подељени флоресцентни прслуци, качкети и брошуре о саобраћају, чију су набавку финансирали град Ваљево и Агенција за безбедност саобраћаја, а подржала штампарија „Уна“ из Ваљева.
 
Након програма и едукације, уз асистенцију Пажљивка, маскоте Агенције за безбедност саобраћаја, који деци на прикладан и занимљив начин приближава правила понашања у саобраћају, прваци су кренули у дефиле Карађорђевом улицом, до Центра за културу Ваљева.
 
Испред Центра за културу су се сликали са градоначелником Ваљева, директорима школа и својим учитељима. Након заједничког сликања, у Великој сали Центра за културу, ђаке прваке је поздравио градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, који је поручио првацима да ће град Ваљево и даље наставити да брине о безбедности својих највреднијих и најмлађих суграђана.
 
Уз хорић „Срцуленце“ и поклон представу града Ваљева „Марица, Ивица и заљубљена вештица“ настављено је обележавање „Дечје недеље“ у Ваљеву.

Leave a Comment