Богат програм 32. Тешњарских вечери

Почетак » Богат програм 32. Тешњарских вечери » Актуелно » Богат програм 32. Тешњарских вечери
1234567891011

Све је спремно за 32. Тешњарске вечери које почињу у петак 3. августа, поручили су на конференцији за новинаре организатори уз позив суграђанима али и гостима ван Ваљева, да испрате бројна дешавања на овом летњем фестивалу. Организатори су најавили квалитетан програм као и претходних година.

Град Ваљево је издвојио за ову манифестацију  седам милиона динара, а 450 хиљада динара су обезбедили донатори, од којих су неки традиционални као што су „Пивара“, „Босис“, „Гејт“ и „Дунав осигурање“.

„Овогодишње Тешњарске вечери трају од 3. до 11. августа и биће организоване на неколико локација у граду. На платоу испред Центра за културу биће одржано пет концерата, на Летњој позорници четири а у башти Дома војске играће се седам дечијих представа и пет вечерњих програма са почетком од  23 часа. Такође су све установе културе узеле учешће у програму у виду изложби, културних и књижевних вечери  и у другим културним програмима. Традиционални маскембал биће одржан на Градском тргу, а трка беба ове године биће одржана у „Стоп-шопу“. Уз помоћ Дома културе „Извор“ биће враћена временска капија тј ваљевски корзо и поводом тога биће затворена Карађорђева улица. Традиционално ће Бирчанинова улица код кафића „Сарач“ бити затворена за саобраћај у периоду од 20 до 02 сата, што значи да ће радно време кафића за време манифестације бити од 20 до 02 сата. Улице Грбовићева и Кнеза Јовице ће бити једносмерне из правца Улице Хаџи Рувимове где ће бити стављене запреке у виду жардињера, док ће код „Сарача“ бити дежурна Комунална полиција. Због великих концерата који се одржавају на платоу испред Центра за културу биће затворена Улица Вука Караџића од Поште до ресторна „Рим“ у периоду од 21 до 23 часа за време трајања концерата“, рекао је председник Савета манифцестације, Весељко Белушевић.

„ Ове године програм је подељен концепцијски на велике концерте и на програме у којима учествују Ваљевци. На великој сцени поред Хариса Џиновића, Амадеус бенда и Јелене Розге учествоваће и Јован Маљоковић, дугогодишњи директор Џез феста. Драго ми је да су ваљевски бендови и хорови добили своје место на сцени ове традиционалне манифестације. Мислим да смо ове године задовољили укусе свих генерација и да ће нас време послужити да заједно уживамо у богатом програму и да ће Ваљево бити центар региона тих дана “, изјавио је директор Центра за културу, Милош Смиљанић.

Директорка Туристичке организације, Ана Марковић најавила је да ће преко 60 учесника са својим традиционалним производима, старим занатима, производима комерцијалног садржаја учествовати у манифестацији. Осим на традиционалном изложбеном и продајном простору, калдрми Тешњара, овде године учесници ће излагати и у Центру за културу и на тргу Живојина Мишића.

Традиционалном отварању манифестације у петак у 21 час, поред градоначелника др Слободана Гвозденовића присуствоваће и наш суграђанин др Душан Ружичић, најмлађи доктор наука.

Подизање заставе 32. Тешњарских вечери

По први пут ове године традиционално подизање заставе одржано је пре свечаног отварања манифестације, да би се ставио акценат на младе и успешне спортисте који су данас заставу подигли. Та част припала је Ђукану Ђукановићу, добитнику награде града Ваљева за спорт и одбојкашима ОК „ВА 014“, који су се ове године пласирали у Прву лигу Србије. Подизању заставе присуствовао је и градоначелник др Слободан Гвозденовић.