Бројне могућности подршке Ваљеву од стране УН

Почетак » Бројне могућности подршке Ваљеву од стране УН » Вести » Бројне могућности подршке Ваљеву од стране УН
Градоначелник Ваљева Станко Терзић данас је разговарао са сталним координатором Уједињених нација (УН) у Србији Вилијамом Инфантеом, о могућностима сарадње и подршком коју град Ваљево може добити од организација које делују у оквиру УН.
 
Вилијам Инфанте  борави у Ваљеву у оквиру посете Летњој школи ромског језика, коју је основао и води Драган Ристић из групе „Кал“.
 
Градоначелник Ваљева је представио град и његове потенцијале, са акцентом на туристичку понуду  којом обилује ваљевски крај. „Овај први састанак треба да буде почетак сарадње ове значајне организације са Ваљевом и укључивање града у пројекте који се реализују у оквиру УН“, рекао је Станко Терзић.
 
Вилијам Инфанте је нагласио да је циљ организације коју представља да подржи реализацију пројеката и стратегија које општине и градови у Србији већ имају. Области које подржавају су бројне, од развоја нових технологија, коришћења алтернативних енергија, унапређења туризма, заштите животне средине и других.
 
„Наш циљ је да помогнемо  да се образовани млади људи задрже у Србији, или врате у земљу и примене знања која су стекли. Пројекат маркирања бициклистичких стаза у Србији је једна од активности коју спроводи ова организација. Обележавање стаза у ваљевском крају може бити један од резултата данашњег састанка, као и организација Фестивала ромске културе, који би могао да постане значајан фестивал не само у Србији, већ и шире“, рекао је  Вилијам Инфанте, стални координатор УН у Србији, приликом разговора са градоначелником Ваљева.
 

Leave a Comment