Бронзана медаља на Светском првенству у Загребу

Почетак » Бронзана медаља на Светском првенству у Загребу » Актуелно » Бронзана медаља на Светском првенству у Загребу

Млади рвач из Ваљева освојио је бронзану медаљу у Загребу на Светском првенству у дисциплини рвање на песку. Тим поводом, данас је у сали Градског већа приређен пријем за Страхињу Ђермановића.„Желео бих пре свега да се захвалим свом граду што је препознао моје резултате. Потрудићу се да у наредном периоду наставим са оваквим ритмом освајања медаља. Што се тиче последњег такмичења, наступао сам у Загребу. То је било Светско првенство и финална серија рвања на песку. Ја сам наступио у категорији до 90 килограма и у борби за бронзу сам победио представника из Хрватске. Нисам имао толико среће што сам у борби са представником из Грчке имао повреду рамена, где сам наставио меч и то се још више погоршало, да би се у наредној борби са представником из Грузије, који је иначе двоструки Европски првак и има бронзану медаљу са Олимпијских игара 2012. године, десила иста та повреда и ја сам морао да будем задовољан бронзаном медаљом“, каже Страхиња Ђермановић.Изванредне резултате младих рвача већ неколико година уназад подржава и прати град Ваљево, а у име градоначелника града, обратио се проф. др Мирољуб Ивановић, члан Градског већа.

„Драги рвачи, поштовани колега тренеру, ево нас по други пут за ових годину дана. Ја вас у име градоначелника града Ваљева др Слободана Гвозденовића поздрављам. Разлог због чега смо ми данас овде извршили пријем су ваши изванредни спортски резултати у последњих неколико година колико ја пратим. Последњи ваш велики резултат је био у Загребу на Међународном рвачком турниру у дисциплини рвању на песку где је ваш колега Страхиња Ђермановић направио феноменалан резултат. Морам да вам кажем нешто што је јако значајно, да град Ваљево у свом буџету који је један од најстабилнијих буџета у Републици Србији, издваја значајна средства за спорт. Примера ради, за ову годину , 166.5 милиона је предвиђено, од тога 18 милиона иде за спортску фискултуру а за установу „Валис“, 65 милиона. У установи „Валис“ наши кошаркаши, одбојкаши и други спортисти тренирају. Ми смо такође један од градова који су обезбедили потпуно бесплатне тренинге за спортисте, тако да се ми трудимо да поред ових финансијских средстава која су значајна, обезбедимо и повољне услове за тренинге“, рекао је проф. др Мирољуб Ивановић и додао да се нада да ће ове године извршити успешно акцију стручног усавршавања тренера коју ће такође финансирати град Ваљево.Тренер Марко Јовановић говорио је о оствареним резултатима као и такмичењима која их очекују у будућности.

„Искористио бих прилику да се захвалим професору Ивановићу на пријему и на лепим речима, као и целокупној Градској управи на челу са градоначелником, што нас подржавају већ дужи низ година. Ови резултати нису резултат само рада у сали, већ је потребна већа логистика, од средстава, одлазака на такмичења, до обезбеђења квалитетних услова за тренинг, тако да бих искористио ову прилику и да те неке резултате истакнем који су постигнути у последње време. Највећи успех који је сада у првом плану је бронза Страхиње на сениорском првенству у рвању на песку. Такође су ту ови млади момци који ће нас представити на турниру у Приевидзи у Словачкој и они су на неки начин амбасадори нашег града, односно будући шампиони. Имамо доста колега, да некога не изоставим, а оно што нас чека је лига такмичења, тако да ћемо имати прилику и ту да се покажемо“, каже Марко Јовановић тренер у рвачком клубу „Младост“.На пријему су присуствовали и млади рвачи који ће нас у наредном периоду, тачније 13,14. и 15. септембра представљати на турниру у Збратимљеном граду у Приевидзи.

„Моје име је Реља Лукић, тренирам рвање од првог разреда и веома ми је занимљив спорт. Пети сам разред и сада сам на државном освојио друго место, а сада идем на такмичење у Словачку.“„Зовем се Марко Ивановић, прва сам година средње школе. Рвање тренирамо 5 пута недељно, свако вече. Спремили смо се добро за ово такмичење на које идемо. Рвање сам заволео тако што су ми другари који су раније тренирали рекли за овај спорт. То је почело због тога што волим борилачке спортове и рвање ме је привукло баш.Тренинзи су баш тешки али оно што учимо тамо је да израстемо у добре људе“.