Центру за социјални рад пријављивање за излазак због неге старијих

Почетак » Центру за социјални рад пријављивање за излазак због неге старијих » Актуелно » Центру за социјални рад пријављивање за излазак због неге старијих

Захтеви грађана за кретање са територије Ваљева, који негују старије и непокретне особе, од данас се подносе Центру за социјални рад „Колубара“ у Ваљеву.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је наложило да се од данас на овај начин прикупљају и проверавају подаци о оправданости захтева грађана који негују старе и непокретне, да им се омогући излазак у време забране кретања.

Сваког радног дана од 7.30 до 12 часова, грађани треба да дођу лично у Центар за социјални рад „Колубара“ и понесу своју личну карту, као и личну карту и медицинску документацију  особе коју негују.

Уколико постоји потреба да више људи из породице негују исту особу, сви морају приложити своје личне карте и потписати изјаве којом потврђују да је неопходно да излазе искључиво због неге старе особе.

Овом изјавом ће се обавезати да најкраћим путем оду са своје адресе пребивалишта до адресе особе коју негују, јер уколико се нађу у другим деловима града, биће санкционисани.

Центар за социјални рад „Колубара“ ће по налогу надлежног Министарства прибавити податке о родитељима, којима је правоснажном пресудом регулисано виђање са дететом (преузимање и враћање детета од једног родитеља) у терминима који улазе у време трајања полицијског часа и потребна им је дозвола за кретање.