Чешка Влада определила још једну донацију Ваљеву

Почетак » Чешка Влада определила још једну донацију Ваљеву » Вести » Чешка Влада определила још једну донацију Ваљеву
Влада Републике Чешке одобрила је донацију за реализацију још једног важног инфраструктурног пројекта у Ваљеву. Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и директор чешке фирме „MEVOS“ Josef Pikola, потписали су Уговор о сарадњи током реализације пројекта „Функционални систем грејања болнице у Ваљеву“. Пројекат се односи на замену постојећег система грејања Болнице и дела топловодне мреже од Насеља Ослободиоци Ваљева до Болнице са могућношћу да се на систем прикључе и станови из великих насеља која су у непосредној близини-Збратимљених градова и Насеља Милорада Павловића.
 
Укупна вредност овог пројекта је око 600.000 евра. Од тога, Чешка Влада преко Чешке развојне агенције донира око 400.000 евра, а учешће града Ваљева је око 200.000 евра и то у грађевинским радовима у делу топлификације. „У овој години планирано је да од места прикључења у Насељу Ослободиоци Ваљева, пређемо дупле траке и поставимо првих 70 метара топловодних цеви“, рекао је градоначелник Јаковљевић на данашњој конференцији за новинаре приликом потписивања уговора и нагласио да је овим пројектом, настављена  изванредна дугогодишња сарадња града Ваљева са Чешком Владом и Чешком развојном агенцијом, која Ваљеву сваке године донира средства за реализацију инфраструктурних и других важних пројеката.
 
„Реализација овог пројекта је резултат недавне посете чешке Амбасадорке Ваљеву и представника чешке Развојне агенције, а Ваљево је изабрано као град где ће бити донирана средства за топлификацију. Пројекат је окренут пре свега ка побољшању енергетске ефикасности система грејања и очувању еколошки чисте животне средине“, рекао је овом приликом Josef Pikola, директор фирме „MEVOS“ коју је Чешка развојна агенција изабрала као извођача радова.
 
Планирано је да пројекат, чији је циљ пре свега стварање услова за увођење функционалног, еколошког система грејања Болнице у Ваљеву, у потпуности буде реализован у наредне три године.

Leave a Comment