Чешки ВХС из Брна реализује део послова на Трансфер станици у Горићу

Почетак » Чешки ВХС из Брна реализује део послова на Трансфер станици у Горићу » Вести » Чешки ВХС из Брна реализује део послова на Трансфер станици у Горићу

 

Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић одржао је данас састанак са представницима чешке фирме ВХС из Брна. Овом дугогодишњем партнеру града у реализацији многих пројеката, овога пута биће поверен део послова на Трансфер станици у Горићу. Чешка Влада је преко Чашке развојне агенције одобрила граду Ваљеву 450.000 евра за израду студије изводљивости, идејног и главног пројекта и део опреме за Трансфер станицу. На данашњем састанку утврђени су рокови и обавезе обе стране у овом пројекту. Град Ваљево је дужан да припреми земљиште будуће Трансфер станице, као и да га до априла идуће године инфраструктурно опреми. Припремљен је план активности којима би се кроз две године рализовао овај пројекат.
Трансфер станица у Ваљеву биће једна од четири у систему које су планиране да се направе у Коцељеви, Обреновцу и Лазаревцу.
Подсетимо, представници града Ваљева су у новембру прошле године боравили у Брну где су са представницима фирме ВХС разговарали и о пројекту изградње Трансфер станице која би радила у оквиру будуће Регионалне депоније у Каленићу.
Чешка Република је до сада уложила значајна средства у развој нашег града. Највећи пројекти су изградња Топлане и топловодне мреже, Фабрике за пречишћавање отпадних вода, бране Ровни и уређење јаза у центру града.
 
 

 

Leave a Comment