Честитка ђацима првацима

Почетак » Честитка ђацима првацима » Вести » Честитка ђацима првацима
„Ово је ваш почетак образовања, једног новог живота препуног обавеза, али и занимљивих сазнања“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић поздрављајући најмлађе основце града Ваљева-ђаке прваке у свечаној сали Музичке школе „Живорад Грабић“. „Град Ваљево је ове године издвојио 31 милион динара за основно и средње образовање. На овој позицији средства нису смањена ни ребалансом буџета који се тренутно ради. Градско веће на чијем сам челу управо је инсистирало на томе да се средства са ове позиције не скидају, јер нам је заједнички циљ да обезбедимо што боље услове у школама, да нам деца буду безбрижна и што је најважније безбедна у школи“, поручио је градоначелник Јаковљевић.
Иначе, у ваљевске основне школе градске и сеоске у овој школској години уписана су 842 ђака првака, што је за 27 више него прошле године. У предходном периоду, а нарочито током летњег распуста, скоро сви планирани инвестициони радови у школама су завршени. За ове послове укупно је из градског буџета опредељен 31 милион динара. Од тога, за инвестиционе радове у градским основних школама, замену столарије, паркета, ламината, реконструкцију санитарних чворова,поправку кровова, подова, уређење фискултурних сала, из градског буџета опредељено је скоро 9 милиона. За замену столарије у сеоским школама, занатске и друге радове, у овој години издвојено је више од 5,5 милиона динара, док је за реконструкцију санитарних чворова, занатске и друге радове, опремање кабинета, постављање ламината и уређење свлачионица у поједимим средњим школама опредељено 6,8 милиона динара.
Град Ваљево је у овој години уложио значајна средства, преко 10 милиона динара, и за набавку опреме и постављање унутрашњег видео надзора. Купљени су рачунари, школски намештај, неопходна опрема за часове физичког васпитања и друго. Унутрашњи видео надзора добиле су три основне школе „Владика Николај“, „Андра Савчић“ и „Десанка Максимовић“, као и Пољопривредна школа.
До краја године преостало је још да се уради трећа фаза замене прозора на учионицама у Ваљевској гимназији и видео надзор у овој школи, део санације крова на основној школи „Владика Николај“, а град ће са 1.120.000 динара учествовати заједно са средствима из НИП-а у реконструкцији грејања у Економској школи и са 300.000 динара у поставњаљу видео надзора у овој школи.

Leave a Comment